Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dissabte, 8 d’octubre del 2011

ELS JOVES I LA CRISI. article de Javier Sòria, publicat a L'Eliana 2000 el mes de setembre de 2010


Ha passat un any de la publicació d'aquest article a l'Eliana i tot el que comentàvem ahí no només encara està vigent sinò que la situació ha empitjorat per als nostres joves en aquests últims 12 mesos. per aquest motiu el rescatem de les hemeroteques. Per dir Prou! ( l'eliana 2000 setembre 2010)

"La llarga i maleïda crisi que patim comença a colpejar la nostra societat d’una manera alarmant. Un Informe de l’O.I.T. publicat recentment alertava de que la taxa d’atur juvenil havia arribat en el conjunt mundial al 13% manifestant la seua preocupació per les conseqüències socials d’aquestes dades. Nosaltres estem molt pitjor. En 2009, la xifra a Espanya va ser del 37,8%, més del 40% al País Valencià. Amb motiu es comença a parlar d’una “generació perduda”. Ens podem permetre això? Les conseqüències socials d’aquesta exclusió del món laboral amb tot el que açò suposa seran molt greus i no es tracta de fomentar l’alarmisme, però quina cohesió social es pot donar en una societat que tanca les portes a tot un sector tan fonamental com és el dels joves? Amb quina autoritat moral podem demanar-los res si no som capaços d’oferir-los la possibilitat de trobar el seu lloc en la societat?
L’O.I.T. proposava com a mesures per fer front a la crisi més inversió en educació i en formació. Just el contrari del que està fent el Govern Valencià. Per què aquestes receptes no són d’obligat compliment i altres sí?
Resulta evident que el nostre model productiu és insostenible i hem de construir entre tots un altre model més respectuós amb el medi ambient i amb les persones, aconseguir un Nou Acord Verd, el Green New Deal pel qual Els Verds venim apostant fa temps.
Aquesta idea la comparteix també L’ONU al llançar el seu “Global New Green Deal” demanant als Governs que facen inversions públiques per tal de reorientar l’activitat econòmica cap a una economia verda i sostenible capaç de crear milions de llocs de treball nous en tot el món.

Aquest nou model productiu, l’ecologització” de l’activitat productiva amb la creació de llocs de treball verds ens farà avançar en la consecució d’una societat més justa i amb oportunitats per a tots i totes. Els Verds estem convençuts de que la creació de llocs de treball verds ens permetrà fer front a dos desafiaments indefugibles del segle XXI, evitar un canvi climàtic de conseqüències devastadores protegint el medi natural que sustenta la vida en el planeta i oferir a la gran quantitat de població exclosa del desenvolupament econòmic i social la possibilitat d’aconseguir una vida digna.
Javier Soria, Els Verds de L’Eliana