Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




diumenge, 9 d’octubre del 2011

DAVANT EL 9 D'OCTUBRE DEMANDEM UNA GRAN MOBILITZACIÓ CIUTADANA PER IMPULSAR UNA ECONOMIA ECOLÒGICA DE PLENA OCUPACIÓ I LA DEMOCRÀCIA REAL


Toni Roderic i Joan Francesc Peris, President i portaveu d'Els Verds del PV respectivament, han demanat a la ciutadania progressista valenciana que es pose dempeus i es mobilitze contra les polítiques neoliberals del PP al front de la Generalitat Valenciana des de 1995, que ens han convertit en una de les economies que més fallida han fet amb l'actual crisi econòmica, la desfeta dels sectors manufacturers i del camp valencià, la destrucció de bona part del litoral i que amb la prioritat en les polítiques especulatives urbanístiques han provocat la desaparició del sector financer públic valencià i han portat a la ruïna a milers i milers d'autònoms, xicotetes empresaris i agricultors i a l'atur a més de mig milió de valencians i valencianes.

“No, aquest 9 d'octubre no és moment de recordar glòries passades, ni de festes de celebració, és l'hora de la mobilització social, del clam contra el neoliberalisme que tant el PP, com també el govern central del PSOE, estan aplicant sense aportar cap solució a la dramàtica situació de l'economia i als milers i milers de persones sense treball i sense expectatives de futur” ha dit Toni Roderic.

Joan Francesc Peris ha manifestant que "l'actual crisi és estructural i ja no serveixen les antigues fórmules, ni es pot tolerar ni un dia més que totes les mesures que impulsa el FMI i la UE en mans de la dreta europea i la banca siguen de més retalls socials, de la destrucció dels sistemes educatiu i sanitari públics i de la des-regulació del mercat laboral. És temps d'alçar la veu contra la banca i els polítics còmplices o covards davant del poder financer especulatiu”.

Els Verds del PV que han conformat una àmplia coalició electoral amb Esquerra Unida i altres forces i moviments socials d'esquerra, consideren que les manifestacions del 9 d'octubre han de ser el punt de partida d'una àmplia mobilització de l'electorat d'esquerra i ecologista per donar un gir de 180º a les actuals polítiques fracassades i suposen l'impuls d'un nou model econòmics, social i polític que incentive la inversió en una nova economia més ecològica, consolide l'ensenyament i la sanitat pública i es fonamente en un nou sistema electoral que permeta major participació i més democràcia per al conjunt de la ciutadania. “No solament patim una greu crisi econòmica, la crisi també és ecològica. Estan descontrolades les dades de contaminació atmosfèrica, no s'actua contra el canvi climàtic i el perill nuclear ens amenaça diàriament” ha dit Toni Roderic.

“El poble valencià ja sap que fa el PP quan governa i no pot esperar cap solució a la crisi, ni millora de les actuals polítiques de Zapatero, amb la hipotètica victòria de Rajoy. El canvi i l'esperança contra la crisi vindrà d'una esquerra real, combativa i verda” ha dit el portaveu d'Els Verds, Joan Francesc Peris.