Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.
Qui som?


Els Verds del País Valencià som la suma de les forces polítiques verdes valencianes amb una major i real implantació de nord a sud del nostre País, la suma d’Esquerra Verda-Iniciativa pel PV, Izquierda Alternativa de Buñol i Els Verds, en una unió política ecologista de sobirania valenciana i, conjuntament amb els partits verds de l’Estat, federada al Partit Verd Europeu.
Tenim com a objectiu fonamental construir un projecte polític verd que siga una alternativa real per al conjunt de la societat valenciana, superadora dels greus dèficits mediambientals, socials i estructurals, que l’actual model social i econòmic genera.
La nostra és una suma que, n’estem segurs i segures, augmentarà les possibilitats que les propostes verdes arriben amb força als diferents àmbits de representació política i, sobretot, als governs locals i a la Generalitat Valenciana com a única manera que realment s’apliquen als pobles, ciutats i comarques valencianes els principis de sostenibilitat social i mediambiental aprovats a les cimeres de la Terra i declarats pels partits verds d’arreu del món en la Declaració de Canberra.
La nostra unió multiplicarà les esperances d’amplis sectors del poble valencià, cansats de la política de la dreta valenciana, que malgoverna la Generalitat i depreda el nostre territori des de 1995, i decebuts amb altres ofertes electorals quan apliquen els mateixos models econòmics i socials insostenibles de la dreta.
Pensar globalment i actuar localment és un dels principis bàsics de l’ideari verd. Per a nosaltres l’actuació local inclou una doble determinació. D’una banda, el necessari arrelament de l’acció transformadora en un entorn definit: al nostre cas, el País Valencià ; d’altra banda, l’exigència d’articular aquest arrelament en una intervenció de major abast: al nostre cas, l’euroregió Est, l’eix i la conca mediterrània, la Unió Europea i, en general, els pobles i països del món.
Dos són els valors fonamentals que el nostre projecte verd pretén preservar per a llegar-los com a patrimoni col·lectiu a les futures generacions de valencians i valencianes: llibertats individuals i col·lectives i els bens naturals i paisatge del territori. A eixa tasca diària, al carrer i a les institucions, et convidem a participar activament junt a nosaltres. Som, i volem ser encara més, una casa oberta i gran, pintada amb tots els colors del verd: la casa de tot l’ecologisme polític valencià.

Pel teu futur, tu decideixes!