Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dimecres, 19 d’octubre del 2011

19 d'octubre dia mundial contra el càncer de mama



El càncer de mama és el càncer més freqüent en les dones tant en els països desenvolupats com als països en desenvolupament, on està augmentant a causa de la major esperança de vida, l'augment de la urbanització i l'adopció de formes de vida occidentals.
A nivell mundial, el càncer de mama és el segon tipus de càncer més freqüent després del càncer de pulmó, i la cinquena causa més comuna de mort per càncer. El 2004, darrera estadística de l'OMS el càncer de mama va causar 519.000 morts a tot el món (7% de les morts per càncer, gairebé l'1% de totes les defuncions). El càncer de mama és aproximadament 100 vegades més freqüent en les dones que en els homes, però les taxes de supervivència són iguals en ambdós sexes
Octubre es considera a nivell mundial el mes de lluita contra el càncer de mama incidir en què la detecció precoç, per tal de millorar el pronòstic i la supervivència, segueix sent la pedra angular de la lluita contra aquesta malaltia.

Sense recursos públics per garantir la detecció precoç moltes dones es troben destinades a patir la malaltia i les seues conseqüències, situació que s'agreuja en els països en vies de desenvolupament on els diners no es destinen precissament a sanitat.
La salut és un bé bàsic, un dret al quals tot@s hem de poder accedir amb independència de les nostres possibilitats econòmiques, del lloc on vivim o el treball que desenvolupem.
Un dia com avui cobra més sentint la reivindicació d'una distribució equitativa i justa dels recursos públicas i una major assignación a sanitat, així com la incorporació de mesures internacionals, pacífiques i solidàries que garantisquen un bon sistema de saluy universal a tots el indrets del món.
Pura Peris
Portaveu Els Verds de L'Eliana, Camp de Túria.