Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




divendres, 23 de setembre del 2011

Sí als drets humans, erradiquem l’esclavitud del segle XXI, l’explotació sexual


El 23 de setembre es celebra el Dia Internacional contra l’explotació sexual i el tràfic de dones. S’estima que al món hi ha més de dos milions de dones i xiquetes víctimes del tràfic per a la seua explotació sexual. A Europa entre 200.000 i 500.000 dones són victimes de les xarxes de prostitució. És un gran negoci ( el segon anivell mundial després del tràfic d'armes) i un greu atemptat contra els drets humans, on els “empresaris” obtenen els seus beneficis aprofitant situacions de misèria i exclusió social.

És un exemple més del que l’educació patriarcal, sexista i masclista fa amb les dones, aquells que segresten, enganyen i venen a dones i menors com si foren mercaderies, viuen amb absoluta impunitat.

En un dia com aquest des d’Els Verds volem reiterar el nostre compromís per defensar fermament els drets humans i condemnar totes les violacions que es produeixen al temps que exigim dels Governs majors mesures de control d’aquesta moderna esclavitud i sobre tot buscant mesures de protección per les victimes.
Més encara en els greus temps de crisi que afecta cada vegada més a un major nombre de persones que es converteixen en victimes propiciatòries per als explotadors i per als seus clients.

Hem de despertar tots i entre tots aconseguir l’erradicació de l’explotació sexual, a l’igual que qualsevol altra violació dels drets humans i fer realitat l’espera de milers de milions; nens, joves i dones, que es troben aïllats dels seus drets com a éssers humans, i que segueixen esperant la suma de veus que els ajuden a sobreviure dignament
Pura Peris
Els verds de L’Eliana