Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dilluns, 6 de febrer del 2012

Contra la mutilació genital femenina, tots hem de treballar per erradicar-la.


El 6 de febrer es va declarar el Dia Internacional contra la mutilació genital femenina, una pràctica salvatge, inhumana i contrària als drets humans que afecta a més de 100 milions de xiquetes en tot el món.
L'extirpació dels genitals femenins, clitoris, llavis majors o menors i estretament de la vagina es realitza a xiquetes entre 1 i 14 anys en la majoria dels casos dintre de l'entorn familiar.

En Africa es calcula per les organitzacions internacionals que vora 90 miliones de dones s'han vist afectades per aquesta mutilació i moltes d'elles han mort com a conseqüencia dels efectes de la mateixa.
I malgrat les lleis que van aprovant-se la pràctica continua. I s'extén, també aci a Europa segons els càlculs del Parlament Europeu més de 500.000 dones i nenes que viuen a Europa pateixen les conseqüències de la mutilació genital fememniana , i altres 180.000 corren perill de ser sotmeses a aquesta pràctica cada any. Sobre tot quant les xiquetes van al seu país d'origen per passar les vacances.

És per això que cal una acció unitària, clara i coordinada, ja que es demostra dia a dia que la legislació no és la clau mestra que tanca totes les portes a aquesta violació de drets humans.
Els Verds diem No a la Mutilació, exigim una acción internacional integral per acabar amb aquesta violació callada dels drets humans, ja!!