Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dissabte, 14 de gener del 2012

SOLIDARITAT I COOPERACIÓ COTITZEN A LA BAIXA, per Javier Soria, article publicat a L'Eliana 2000, gener 2012


Ja sabíem que no corren bons temps per a la lírica, doncs sembla que tampoc són bons per a les polítiques de solidaritat i cooperació, dos valors que cotitzen clarament a la baixa en aquests temps de crisi.
Tant l’Administració Central com les Comunitats autònomes han reduït dràsticament aquestes partides en els últims anys. Uns més que altres, i com no, la Generalitat Valenciana, campiona amb una retallada del 78% des de 2008. La partida ja no arriba al 0,1% del pressupost; on ha quedat la xifra del 0,7%, que suposava una aspiració per poder pal•liar la pobresa i les desigualtats entre països rics i pobres?
La crisi no pot ser una excusa per aquestes retallades. La quantitat de projectes que no es podran fer o que es deixaran a mitges ens han de fer reflexionar sobre l’impacte que tindran sobre les persones més vulnerables del planeta, que, a més a més són les que més pateixen la crisi.
Nosaltres els ciutadans hem de mobilitzar-nos i dir no a aquesta injustícia i recolzar la lluita de les ONGs, de les Agències de Cooperació i de tanta gent del món de la Cooperació, que per culpa d’aquestes retallades, no van a poder fer el seu magnífic i necessari treball.
Des d’Els Verds volem contribuir a difondre la tasca d’aquestes entitats i, el dia 30 de gener de 2012 a les 19.30 hores, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la No Violència, celebrarem un acte al Centre Sociocultural on diverses organitzacions ens contaran els seus projectes solidaris, projectes que fan palès com és possible i realitzable el pensament global amb actuacions locals. Els verds estem convençuts que en un món solidari sols creix l’amor i la pau però no la violència. Per això us animem a conèixer aquestes experiències i a compartir les vostres. Us esperem
Els Verds de L’Eliana.