Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dijous, 10 de novembre del 2011

EUPV-ELS VERDS, PROPOSTES EN MATÈRIA D'AGRICULTURA, RAMADERIA I CONSUM


ESQUERRA UNIDA-ELS VERDS PROPOSA UNA LLEI REGULADORA DE LA CADENA ALIMENTÀRIA PER A DEFENSAR ELS AGRICULTORS I ELS CONSUMIDORS DEL CONTROL DEL PREUS PRODUCTES DEL CAMP EN MANS DEL SECTOR DE LA GRAN DISTRIBUCIÓ COMERCIAL.

Toni Roderic, President d'Els Verds del PV i candidat nº 2 al Congrés per la província d'Alacant i Joan Francesc Peris, portaveu d'Els Verds han presentat les propostes de la coalició Esquerra Unida-Els Verds en matèria d'agricultura i ramaderia.
“L'abandó a la seva sort del camp ha estat una de les grans mancances de la gestió dels governs del PSOE i del PP en els darrers anys” ha dit Toni Roderic.

Els Verds, en coalició amb Esquerra Unida en tot l'Estat Espanyol, consideren una prioritat per al nou govern espanyol a partir dels resultats del 20N la recerca del consens amb tots els grups parlamentaris per aconseguir una estratègia comuna davant de les institucions de la UE per a que la reforma de la PAC2013 siga favorable als interessos dels agricultors espanyols i ajude a l'augment de l'ocupació en el sector primari i a millorar les rendes dels professionals del camp.

“És necessari que Espanya treballe fermament per a que en el marc de la nova PAC s'abaste l'objectiu de la sobirania alimentària, el control de la qualitat dels productes agrícoles, els agricultors tinguen mecanismes de defensa dels seus preus i els consumidors no tinguen que pagar en les superfícies comercials més del 400% del que reben els agricultors” ha manifestat el portaveu d'Els Verds, Joan Francesc Peris.

Per a EU-Els Verds, Espanya ha d'exigir a la UE que la reforma de la PAC permeta el reequilibri territorial, el desenvolupament de les zones rurals, l'augment de les rendes dels agricultors i el foment de la producció ecològica en el camp.

“Es una vergonya el silenci dels dos partits del bipartidisme, PP i PSOE, davant dels acords de la UE amb tercers països que fan una competència deslleial als productes de la nostra agricultura com són els cítrics procedents dels Marroc” ha manifestat el candidat d'Els Verds a les llista d'Alacant, Toni Roderic.

La coalició EU-Els Verds proposa al seu programa l'aprovació d'una Llei reguladora de la cadena alimentària per aconseguir que el sector de la distribució no controle com ho fa en el present els preus dels productes del camp i castigue tant als agricultors com als consumidors.

“Cal una gran pacte d'Estat entre les forces polítiques i les organitzacions professionals agràries per a defensar l'agricultura espanyola en la seva diversitat davant de la UE en el marc de la reforma de la PAC 2013 i el nou marc financer europeu. La veu de l'agricultura espanyola s'ha d'escoltar forta i ferma en les institucions europees” ha conclòs en les seves manifestacions, Joan Francesc Peris.

EU-Els Verds proposen al seu programa agrari la posada en marxa del Consell Agroalimentari de l'Estat i del Consell Assessor Agrari, un Pla de Garantia de la Sobirania Alimentària, donar prioritat a les produccions locals agràries i a la qualitat de l'alimentació, un Pla desenvolupament rural integral i el foment de l'agricultura i ramaderia de producció ecològica, la protecció de les llavors autòctones dels transgènics (OMG) i el recolzament a les denominacions d'origen

Gabinet de Premsa