Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dimarts, 15 de novembre del 2011

15 de novembre Dia Mundial sense alcohol.

Avui es celebra el Dia Mundial sense alcohol. L'edat d'inici d'ingesta s'ha fixat ja en els 13 anys i la quantitat consumida és terrible segons les estadístiques, sent les xiques les que més beuen.
Aquesta data ens serveix per recordar alguns punts del nostre compromís electoral local, compromís que no era transitòri mentre estàvem en campanya sinó que pretenem vaja marcant la nostra acció política diària i, si més no, presentant davant la corporació local la petició d'accións municipals al respecte i, d'acord amb el pirncipio de transparència i participació, davant els veïns i veines les propostes presentades.
I què diem al nostre programa sobre la juventut?
"La problemàtica del menor i del jove se situa a l'interior de les circumstàncies familiars i socials, en conseqüència, gira al voltant de la promoció general de la salut, la universalització de l'ensenyament o la prevenció dels riscs. El cicle vital de la joventut és especial i és on es solen generar conflictes, però on també es generen reivindicacions positives per l’estructuració familiar que cal reconduir de manera integral i conjunta."
per tot això com proposta d'acció municipal, apostàvem per al programa ( i continuem apostant) per l'aprovació del Pla Integral sobre la Joventut: Creació d’un fòrum de participació efectiva dels joves,on es treballe d'alternatives reals d’oci i cultura, temps lliure, tallers. Promoció d’activitats culturals lligades al món del jovent que promoguen el coneixement del medi ambient, les arts i el patrimoni cultural de la ciutat i el País mitjançant el Plá i el Consell de la Joventut.
El nostre objectiu és fer un projecte el més integral possible; per aquesta raó, estarà sempre obert als canvis, les millores, les propostes, les rectificacions, els reconeixements i el treball en equip. La transversalitat del treball amb joves ha d’estar present i ser una cosa real, no només escrita als papers, sinó que es concrete en polítiques específiques a determinades àrees de l’Ajuntament (habitatge, foment econòmic, medi ambient, cooperació i integració social, cultura...) i en un treball transversal més intens junt amb OCUPACIÓ I EDUCACIÓ.


És evident que no podem ni pretenem marcar a aquells que han obtés la representació a les urnes quina és la política que han de fer, però si les nostres propostes serveixen per avançar aci les oferim.
Perquè des d'Els Verds creiem que és absolutament necessari i ineludible iniciar ja els estudis i reunions cap un programa clar i integral de la juventut que entre d'altres coses contemple un pla d'oci alternatiu en el que a més s'informe amb claredat dels riscs de l'abús del alcohol en edats tan tempraneres ara i en el futur.
Aquest programa haurà de comptar per la seua confecció amb totes les parts implicades, educadors,tècnics, pares i mares, i joves, sobre tot s`ha d'escoltar als joves, d'altra manera no serà efectiu ni real.

Us deixem ací altres exemples del que ja anem fent, són els darrers documents presentats a la Corporació Municipal després de que haja transcorregut el periode de cortesia de 100 dies de govern.
- presentarem un moció sol.licitant de l'ajuntament l'exigència d'apertura de l'hospital de Lliria. Com ja sabeu en el ple extraordinari de finals d'octubre va ser presentada per l'equip de govern una moció en el mateix sentit que va ser votada per unanimitat de tots els grups i a la qual també es varen adherir altres forces i organitzacions locals.
- El passat 10 de novembre, seguint amb el punts progràmatics del nostre compromís local, hem presentat dos escrits, un on es demana de la regidoria d'Igualtat que denuncie les tanques sexistes que tenim només sortir del poble i l'altre proposant mesures de foment per el comerç local ara que ve la campanya nadalenca.