Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




diumenge, 5 de juny del 2011

DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT. 5 DE JUNY DE 2011El llaç verd: Pensar globalment i actuar localment


El canvi climàtic és una realitat tangible que avui en dia pràcticament ningú qüestiona i s’ha convertit en la major amenaça mediambiental a la qual s’enfronta la humanitat.
Canvis climàtics s’han produït en altres èpoques al llarg de la Història però no al ritme a QUÈ s’estan produint en les últimes dècades ni amb l’evidència de que l’activitat de l’home és la causa fonamental d’ells. És per açò que volem fer palès el nostre compromís amb el llaç verd com a símbol. L’elecció del color verd és PERQUÈ aquest indica vida i esperança així com el color de la lluita ecologista. per aconseguir un planeta més habitable i un nou model de creixement respectuós amb el medi ambient.
Però, a banda de posar-nos el llaç verd, que està molt bé, què podem fer els ciutadans de peu? En primer lloc, pressionar Els nostres governs per tal que adopten mesures urgents contra l’escalfament global del planeta i l’efecte hivernacle que passen necessàriament per la potenciació de les energies renovables, afavorint el seu desenvolupament a gran escala, conscients que un altre model energètic és possible i necessari I, al mateix temps, abandonar la filosofia de com més millor, del consumisme massiu que impregna la societat actual i que ens aboca a la destrucció del nostre medi ambient i a posar en perill el futur de les properes generacions.
Es tracta de pegar-hi la volta al model econòmic i social actual, començant a l'àmbit local, aplicant polítiques sostenibles en tots els àmbits de la política municipal.

Aquest és el compromís d’Els Verds amb els ciutadans i ciutadanes de L’Eliana i que volem fer possible al nostre municipi.

Per això avui 5 de juny hem sortit al carrer i li hen dit a la ciutadania
POSA’T EL LLAÇ VERD, PER UN MÓN MES JUST I EQUITATIU, SOSTENIBLE SOCIALMENT, ECONÒMICAMENT I MEDIAMBIENTALMENT.
Pura Peris
Els Verds de L'Eliana