Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dimarts, 28 de juny del 2011

Dels disturbis de Stonewall de 1969 al 28 de juny de 2011,per la llibertat sexual, sentim-nos orgull@sos


Que el 28 de juny està fixat com el Dia Internacional de l'orgull gay ja va sent una qüestió visible a la societat.
El que tal vegada no ho siga tan, és que aquesta data no és casual sinó que té els seus origens en els disturbis de Stonewall (Nova York, EUA) de 1969, que marquen l'inici del moviment d'alliberament homosexual.
Van consistir en una sèrie de manifestacions espontànies i violentes contra una batuda policial que va tenir lloc la matinada del 28 de juny de 1969, al pub conegut com el Stonewall Inn del barri novaiorquès de Greenwich Village. Sovint es cita a aquests disturbis com la primera ocasió, en la història dels Estats Units, en què la que la comunitat LGBT va lluitar contra un sistema que perseguia als homosexuals amb el beneplàcit del govern. Després d'un any de lluita i cohesió del moviment el 28 juny 1970 van tenir lloc les primeres marxes de l'Orgull Gai a les ciutats de Nova York i Los Angeles, commemorant l'aniversari dels disturbis.

I què és el que es reivindica amb aquesta data? doncs una cosa tan senzilla i simple com que cap persona ha d'avergonyir del que és, qualsevol siga el seu sexe, orientació sexual o identitat sexual. El terme "orgull", vindria a transmetre la idea de dignitat de cada ésser humà, que no s'ha de veure afectada per la seva conducta ni orientació sexuals.
Tot i això en molts països contiua sent delicte, les persones són perseguides, ajusticiades, maltractades per fer visible la seua orientació sexual, vulnerant la Carta de Drets Humans i convertint als qui ho persegueixen en bèsties contra els éssers humans.
Molt hem de continuar reivindicant per que algun dia siga realitat el poder sentir-nos orgullosos de ser éssers humans. Mentre arriba continuem donant la nostra veu i la nostra llibertat d’expressió per tots aquells que no ho poden fer i exigim fort i clar de les institucions nacionals i internacionals que es manifesten en contra dels països que vulneren el dret a la llibertat sexual.

Pura Peris
Els Verds.