Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dissabte, 18 de desembre del 2010

18 de desembre Dia internacional de les persones migrants


I quí no és migrant? és qué el fet de migrar buscant un lloc on viure, treballar ha de ser sinònim d'esclavitud, violència o vulneració dels drets més bàsic de tota persona?
Engunay es compleix una dècada de la declaració per part de les Nacions Unides del dia internacional de les persones migrants i no sembla que la situació millore per aconseguir un món sense entrebancs i murs per a qualsevol persona.
sense dubte la immigració és un dels fets, a escala planetària, més importants del nostre temps. És un fort procés transformador que afecta poblacions, i families senceres i en especial a les dones. ¿ quantes dones d'altres països no tenim al voltant, normalment sense papers, que s'encarreguen de cuidar a les nostres families, mente la seua està a milers i milers de quilòmetres???
Al moment actual entre la ferotge crisi econòmica, d'una banda, i la recuperació d'un discurs conservador que avança perillosament imparable per tota Europa, recordem de la directiva de la vergonya, la immigració està convertint-se en un estigma i és necessari que alcem la veu per evitar-ho.
Clarament vinculat a aquesta idea del migrant com classe social devaluada, estigmatitzada és l'existencia del Centres d'internament estrangers, on milers milers d'immigrants, que no han comès cap delicte, són empresonats només per una irregularitat administrativa: no tenir la documentació que se'ls exigeix per a residir i treballar a Espanya.
És per això que en aquest 18 de desembre Dia Internacional del migrant volem fer palés el nostre rebuig al CIE i recolzem les mobilitzaciosn que en tota Espanaya han sigut convocades per distintes plataformes cíviques i ONGs baix el crid de 'Tanquem Els CIE. Per un món sense murs '
les accions es realitzaran de manera simultània, a Madrid, Barcelona, València, Màlaga, Motril, Granada i Algesires, per demanar el tancament incondicional d'aquests centres.

A València la convocatòria és 16:00 Plaça Manuel Granero (Russafa) per marxar junts al CIE de Sapadors
Pels drets humans, tots som migrants, volem un món sense murs!!!!