Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dimecres, 17 de novembre del 2010

La campanya " caramels per la integració" arriba a L'Eliana


El passat dilluns 15 de novembre amb la presentació de la sol.licitud del Verds per registre en l'Ajuntament de L'Eliana, es va iniciar en el Camp de Túria la campanya dels Verds del País Valencià "caramels per la integració", campanya que ja s'ha fet pública en altres ajuntaments com el de Orihuela.
"La idea és senzilla i barata", ens conta la portaveu local Pura Peris," però és un exemple de com amb un simple gest es pot integrar a les persones o pel contrari fer-les sentir rebujades.
En quantes cavalcades, xocolataes, etc, es planteja l'organitzador que pot haver xiquets, i inclús majors que no poden participar perquè el sucre o el gluten és verí per a ells?. Com es pot sentir un xiquet o xiqueta quan veu passar les cavalcades i com els seus amiguets mengen caramels i ell/ella no pot? Qué han de fer els pares? No deixar que participe de la festa? Separar-lo dels companys?
La situació és més greu quan les festes les organitzen les Administracions Públiques ja que en eixos casos el rebuig gener el paguem amb els diners de tots.
Sens dubte un dels actes nadalencs que els nostres menuts esperen amb més il.lusió és la cavalcada de Reis, on es llancen caramels dels quals no poden gaudir els celiacs ni els diabètics.
"per aixó, demanem dels nostres Ajuntaments que compren caramels i dolços per a repartir sense gluten i sense sucre i així afavorirem l'acceptació de la malaltia per tots, els xiquets celiacs i diabètics ja que podran participar com la resta dels seus amics agafant els caramels i menjant-los sense por a enfermar, i els nens que no pateixen aquestes dolències veient com podem compartir els caramels.
Si volem que de debó les nostres ciutats i els nostres pobles siguen ciutats educadores, ciutats integradores comencen a actuar coherentment. Amb la campanya caramels per la integració volem fer palés com no és necessari grans inversions per educar i integrar, és suficient tan sols recordar que la ciutadania és diversa i que com Administració Pública hem de servir a la diversitat.
"Des d'ací instem a totes les institucions a unir-se a la nostra campanya, que enguany les Cavalcades de reis ens duguen de debó un missatge d'integració real i efectiva" conclou Pura Peris portaveu dels Verds,