Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




diumenge, 22 d’agost del 2010

Un nou diputat verd i 9 senadors al Parlament Australià


Els resultats de les eleccions a Austràlia deixen un panorama molt obert amb un parlament sense majoria absoluta per primera vegada en 70 anys. A falta d'assignar els tres últims escons, la previsió és que els conservadors obtinguen 73 escons, els laboristes 72, els Verds 1 i els Independents, 4.
Al Senat, que a Austràlia té capacitat per tornar lleis a la Cambra Baixa i per tant un paper polític important, els 9 senadors verds d'un total de 76 són vitals per articular qualsevol tipus de majoria.
Queda doncs clar que els Independents i, sobretot, els Verds tindran molt a dir a l'hora de formar el nou govern. El seu ascens els ha consolidat clarament com la tercera força política del país i són vistos per molts electors com una opció puixant i honesta que representa altres valors en la política, enfront dels partits tradicionals, el conservador-liberal i els socialdemòcrates que cada vegada mostren menys diferències entre si.
Com deia Petra Kelly, si hi ha futur aquest només pot ser verd.
I d'aci poc, el Brasil, amb Marina Silva ...
Els Verds ens congratulem de l'èxit obtingut per Els Verds Australians, a aconseguir un escó al Parlament (el primer de la història) i nou escons al Senat.
Pura Peris. Portaveu Internacional
Els Verds, Confederació.