Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




diumenge, 6 de setembre del 2009

Los verdes ( confederación) European Green Party

Avui us contaré una mica de l'organització on Els Verds del País Valencià ens trobem confederats a nivell estatal: Los Verdes.

és una Confederació de partits polítics de més de 20 anys d'Història, al nostre país.
És la casa comuna de totes les persones aposten per l'ecologia política i pretenen fer realitat el Green New Deal.
Com a representant del Partit Verd Europeu, Los verdes seguim treballant des del nostre inici per la consolidació dels Verds com el referent polític verd a Espanya, la qual cosa no és tasca fàcil ja que tota la nostra Història ha estat marcada, i encara ho està, per la competència d'una quantitat innombrable de partits que, amb l'adjectiu verd en la seva denominació, confonen l'electorat i disgreguen el vot ecologista, impedint la consolidació del legítim representant a l'Estat Espanyol, que sota aquesta denominació és membre de ple dret del Partit Verd Europeu , "Els Verds". (QUE NO US CONFONGUEN)

Una mica d'història.

Va ser a principis dels anys 80 quan, amb la visita de l'activista alemanya Petra Kelly, 16 activistes ecologistes de tot Espanya van signar el "Manifest de Tenerife", en què s'exposa la necessitat de, "paral lel a l'exercici irrenunciable de la pressió social ", no poder confiar més en els partits existents en el moment, per aconseguir" cotes creixents de qualitat de vida i de gaudi adequat dels recursos naturals ". A partir d'aquest manifest, es va formar una gestora que va acabar l'any 1984, amb la inscripció de "Los Verdes" al Registre de partits polítics del Ministeri de l'Interior. El 8 d'octubre de 1988, Los Verdes van aconseguir el reconeixement europeu de la "Aliança Verda Europea", coordinadora de tots els partits verds d'Europa, que més tard es transformaria en la Federació Europea de Partits Verds "i que acabarien en la fundació a Roma, el 2004, del Partit Verd Europeu, primer partit europeu transnacional del que "Los Verdes" és legítim representant d'Espanya. A la confederació estatal Los Verdes estan representades les nacionalitats i territoris on hi ha una veritable implantació ecologista, representant la unitat dels Verds a la diversitat territorial.
A Els Verds pertanyen com a partits membres de ple dret:

- Els verds d'Andalusia.
-Els verds d'Astúries.
- Els Verds de Cantàbria.
- Els verds d'Euskadi (Berdeak)
- Els verds de les Illes. (Els Verds de Mallorca)
-Partit verd Canari.
- Els verds de Castilla-La Mancha.
- Els verds de Castilla y lleó.
- Els Verds-Opció Verda. Catalunya
- Els Verds d'Extremadura.
- Els Verds de la Rioja.
- Els Verds de Madrid.
- Els verds de Múrcia.
- Els Verds del País Valencià.

Com a representant del Partit Verd Europeu, els Verds seguirem treballant per la consolidació dels Verds com el referent polític verd a Espanya i per seguir oferint, d'acord amb els postulats del Partit Verd Europeu, el nostre espai com un lloc de confluència obert a tots els partits o organitzacions verds, així com a tots aquells que vulguin consolidar aquesta unitat d'acció que ja es troba a Los Verdes. En aquest treball aunaremos esforços intentant arribar a tots els territoris que encara no formen part de la confederació Los Verdes mantenint en aquests moments converses i contactes amb organitzacions a Aragó (observadors), Galícia i Navarra (membre adscrit al comitè executiu).

Els Verds/ Los Verdes és la casa comuna de totes les persones aposten per l'ecologia política i pretenen fer realitat el Green New Deal.