Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dissabte, 10 de desembre del 2011

La declaració universal dels Drets Humans ha complit 63 anys, quan adquirirem consciència d'Humanitat??


La Declaració Universal dels Drets Humans va ser adoptada el 10 de desembre de 1948 i aquesta és la data en què se celebra a tot el món el Dia dels Drets Humans. La Declaració estableix una àmplia gamma de drets i llibertats humanes bàsiques a les quals tots els homes i les dones, a tot arreu del món, tenen dret, sense distinció alguna i amb el temps ha estat acceptada com un acord entre els governs i els seus pobles i pràcticament tots els estats l'han acceptat segons les estadístiques.
Però ha resultat eficaç? com es pot afirmar que la pràctica totalitat dels Estats l'han acceptat quan dia a dia, pas a pas, minut a minut, vivim envoltats de vulneracions dels drets humans?
Xiquetes casades a la força quan ni tan sols tenen 9 anys, xiquets soldats, mutilacions genitals, planxament amb pedres calentes de pits que comencen a aflorar, dones i menors maltractats, explotats sexualment, venuts com mercaderia, maltractaments en l'àmbit familiar, escolar, religiós.., persones condemnades per fer ús del dret d'expressió, del dret a la seua llibertat sexual i a la seua lliure opinió, pobles que pateixen la fam i la depredació brutal del mercantilisme, condemnats a la misèria i la ignorància, pobles que no poden ser poble per que altres estats els alcen murs i els boicotegen, indigens condemnats per la desforestació del seu territori, pobles que no poden expressar-se en la seua llengua, dones desaparegudes a milers sense que als governs els importe.... la llista és interminable i dolorosa...Sí, tenim des de fa 63 anys una declaració universal de drets humans, amb 30 articles que ens recorden eixos drets i llibertats ara sols en falta, com molt acertadament ens diu José Luis Sampedro, que asumim la consciència de ser tots un, de ser Humanitat. Sols si ens sentim units pel mateix vincle, pertànyer a l'espècie humana, podrem evolucionar cap la vida, la pau. Sols quan la vulneració d'un dret humà en qualsevol racó del món, la sentim pròpia guanyarà la humanitat!
Però no podem tardar, els temps s'ens acaba!
Avui a 10 de desembre cride, sòc humana, vull ser humanitat, siguem humanitat!!
Pura Peris