Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




divendres, 1 d’abril del 2011

2 d'abril Dia Mundial de concienciació sobre l'autisme. Coneixeu què passa al nostre territori?


««Emprendamos juntos este camino hacia un mundo más generoso e incluyente». Amb aquestes paraules tanca el Missatge que el Secretari General, Ban Ki-moon ha llançat amb motiu del Dia Mundial de Concienciación sobre l’Autisme que es celebra el 2 de abril.
Les paraules del missatge no poden ser més clares, parlen d'augment de persones amb autisme, de que la medicina i la ciència estan prestant més atenció però l'opinió pública encara no és prou conscient del tema. També diu el Secretari General que els nens i els adults amb autisme s'enfronten als greus problemes de l'estigma i la discriminació, j a dificultats per accedir a l'assistència. Molts han de lluitar contra múltiples obstacles, dia a dia. La discriminació, els maltractaments i l'aïllament afecten terriblement a molts d'ells i constitueixen una violació dels seus drets humans fonamentals.
Però com sempre el Secretari General llança un missatge d'opitimisme, sí, amb un tractament ràpid i adequat es pot aconseguir, en molts casos, un millorament. L’autisme és un trastorn que es pot detectar als tres primers anys de vida. Per això és tan important informar sobre els símptomes de l'autisme i oferir tractament el més aviat millor.
També, ens diu Ban Ki-moon, és essencial donar suport als pares, crear llocs de treball per a les persones amb autisme acord a les seves capacitats i els seus punts forts, i millorar l'ensenyament públic per respondre més adequadament a les necessitats dels estudiants amb autisme

En definitiva, coses lógiques, prevenció, diagnosi ràpid, assitsència per a la inclusió i suport a les families. PERÒ QUE PASSA AL NOSTRE PAÍS? SABEM QUANTES PERSONES VIUEN AQUESTA DISCRIMINACIÓ? SEGUR QUE LA GENERALITAT NO, DONCS NO FA RES.
Tot i haver sentencies que reconeixen la necessitat d'aules i especialistes als centres, i informes d'experts, i treballs realitzats que demostren que amb un qüestionari ben senzill es pot detectar el trastorn entre els 18 i 24 mesos, no tenim establert cap sistema per dur la prevenció a terme, Què dir de l'atenció als centres d'ensenyament, al suport a les families, somnis!!!!
Hi ha moltes associacions i inclús tenim la Plataforma de Pares amb nens amb autisme de la Comunitat Valenciana però les distintes Conselleries semblen que no els veuen, com si no existiren.
Per això us ho conte, obrim els ulls a la realitat perquè efectivament com diu el Secretari General de l'ONU, és necessari que el Dia Mundial tinga resò ja que, si més no, és una oportunitat per fomentar l'adopció de mesures i la prestació d'assistència. Però no podem quedar-se amb una noticia, s'han d'establir les polítiques necessàries per fer-ho possible. Hem d’exigir-les i hem de treballar per aconsseguir-les. Sí com diu el Secretari General de l’ONU, Emprenguem junts aquest camí cap a un món més generós i incloent.

Pura Peris, candidata a la Presidència de la Generalitat Valenciana, per Verds i Ecopacifistes

«Emprendamos juntos este camino Hacia un mundo más generoso e incluyente». Con estas palabras cierra el Mensaje que el Secretario General, Ban Ki-moon ha lanzado con motivo del Día Mundial de concienciación sobre el Autismo que se celebra el 2 de abril.
Las palabras del mensaje no pueden ser más claras, hablan de aumento de personas con autismo, de que la medicina y la ciencia están prestando más atención pero la opinión pública aún no es suficientemente consciente del tema. También dice el Secretario General que los niños y los adultos con autismo enfrentan a graves problemas del estigma y la discriminación, ya dificultades para acceder a la asistencia. Muchos han de luchar contra múltiples obstáculos, día a día. La discriminación, los malos tratos y el aislamiento afectan terriblemente a muchos de ellos y constituyen una violación de sus derechos humanos fundamentales.
Pero como siempre el Secretario General lanza un mensaje de optimism, sí, con un tratamiento rápido y adecuado se puede conseguir, en muchos casos, un mejoramiento. El autismo es un trastorno que se puede detectar a los tres primeros años de vida. Por eso es tan importante informar sobre los síntomas del autismo y ofrecer tratamiento lo antes posible.
También, nos dice Ban Ki-moon, es esencial apoyar a los padres, crear puestos de trabajo para las personas con autismo acuerdo a sus capacidades y sus puntos fuertes, y mejorar la enseñanza pública para responder más adecuadamente a las necesidades los estudiantes con autismo

En definitiva, cosas lógicas, prevención, diagnóstico rápido, assitsència para la inclusión y apoyo a las familias. PERO QUE PASA EN NUESTRO PAÍS? SABEMOS CUANTAS PERSONAS VIVEN ESTA DISCRIMINACIÓN? SEGURO QUE LA GENERALITAT NO, PUES NO HACE NADA.
A pesar de haber sentencias que reconocen la necesidad de aulas y especialistas en los centros, e informes de expertos, y trabajos realizados que demuestran que con un cuestionario sencillo se puede detectar el trastorno entre los 18 y 24 meses, no tenemos establecido ningún sistema para llevar la prevención a cabo, ¿Qué decir de la atención a los centros de enseñanza, el apoyo a las familias, sueños!!
Hay muchas asociaciones e incluso tenemos la Plataforma de Padres con niños con autismo de la Comunidad Valenciana pero las distintas Consejerías parecen que no los ven, como si no existieran.
Por eso os lo cuento, abrimos los ojos a la realidad porque efectivamente como dice el Secretario General de la ONU, es necesario que el Día Mundial tenga eco ya que, al menos, es una oportunidad para fomentar la adopción de medidas y la prestación de asistencia. Pero no podemos quedarnos con una noticia, se establecerán las políticas necesarias para hacerlo posible. Debemos exigir las y tenemos que trabajar para conseguir la foto. Así como dice el Secretario General de la ONU, Emprendamos juntos este camino hacia un mundo más generoso e incluyente.

Pura Peris, candidata a la Presidencia de la Generalitat Valenciana, por Verdes y ecopacifistas

( publicat en http://www.infoturia.com/index.php/CAMP-DE-TURIA/FIRMAS/2-dabril-dia-mundial-de-concienciacio-sobre-lautisme-coneixeu-que-passa-al-nostre-territori.html)

més informació, entre d'altres. http://plataformapadresteacv.wordpress.com/ http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2011/01/02/sanidad-desentiende-autistas-siete/770402.html
http://www.elpais.com/articulo/Comunidad/Valenciana/Admitida/denuncia/deficiencias/aula/ninos/autistas/elpepuespval/20070614elpval_17/Tes
http://www.un.org/es/events/autismday/sgmessage.shtml