Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dilluns, 7 de març del 2011

"Les dones diem prou a Camps". Els Verds mostrem el nostre recolzament i adhesió al col.lectiu i al seu manifest


Aquest matí, el col·lectiu Les dones diem prou a Camps, ha presentat el seu manifest fundacional en roda de premsa a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània. El col·lectiu nascut de la iniciativa de dones de diferents àmbits, d'edats i procedències, ja compta a hores d'ara amb l'adhesió de més de 300 dones, la majoria d'aquestes a través de les xarxes socials i de personalitats destacades com Imma Sancho (Actriu de l’Alqueria Blanca), Amalia Garrigós (Periodista Ràdio 9), Rosana Pastor (Actriu), Carme Miquel (Escriptora), Empar Salvador (Presidenta del Fòrum per la Memòria del País Valencià), Francisca Cuesta Navarro (Secretaria Seccion Sindical C.G.T. Ford españa,S.l.), o Carme Amoraga (Escriptora, a més de diversos col.lectius, entitats i partits polítics.
Segons, el col.lectiu, que demà participarà a la manifestació del Dia Internacional de la Dona Treballadora a València, “les dones italianes han dit PROU a Berlusconi i la seua impunitat esfereïdora i les dones egípcies han dit PROU a la dictadura indecent de Hosni Mubàrak. Davant la desfeta dels mínims drets bàsics com la llibertat d’expressió, d’informació, d’educació, de tria de model familiar o de model econòmic, les dones valencianes diem PROU a Francisco Camps i al seu govern manipulador, corrupte i censor. Sabem quin món volem i anem a fer-lo possible”
El manifest, que estat presentat per una representació de les dones sotasignants formada per Reis Juan (periodista), Gemma Pasqual (escriptora), Pura Peris (Professora de Dret), Anna Peña (Periodista), Mercè Teodoro (Advocada), Rosa Roig (escriptora) i Núria Cadenas (periodista i escriptora), vol encoratjar a les dones valencianes “a dir prou a la desfeta de l’escola pública valenciana perquè els nostres fills tenen dret a una educacíó de qualitat i en valencià. A dir prou al menyspreu permanent i sistemàtic de la nostra cultura i la nostra llengua. A dir prou a la manipulació de la nostra RTVV que és nostra però no com la volem, així com a la censura encoberta i a l’assassinat permanent de la llibertat d’informació censurant les emissions de TV3, televisió germana amb la qual hem estat units més de vint anys i a dir prou a la corrupció instal·lada en el Consell i en altres institucions públiques regides pel seu partit. Les dones sabem que no podem permetre ni un sol càrrec polític més corrupte, ni sospitós de ser-ho”.
El col·lectiu que ja ha fet public un blog i que recull adhesions a través de la seua pàgina a facebook, conclou que “aquesta societat no és la que volem per a les nostres filles i fills. Tenen dret a viure en una societat elevada culturalment. Tenen dret a ser lliures a l’hora de triar religió, pensament, estudis. Tenen dret a ser un poc més feliços que els qui els hem precedit i vostè ho impedeix amb les seues males maneres de fer política. ho diem clar i alt senyor Camps, en la nostra llengua, la que ens estimem: el valencià. I no prenga la força de les dones com una actitud anodina i sense importància. El carrer és nostre. El món ha sigut i és nostre. Fins ací hem arribat! Diem PROU!”, ha sentenciat.
fotografia. De dreta a esquerra Mercè teodoro, Núria Cadenas, Rosa, Roig, Gemma Pasqual, Reis Juan, Pura Peris i Anna Peña més informació.

lesdonesdiemprou@gmail.com // http://lesdonesdiemprouacamps.blogspot.com Tlf: Gemma Pasqual 616145061