Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dissabte, 22 d’agost del 2009

Sí a la vida i la llibertat de l'èsser humà, No a l'esclavitud!!


Demà 23 d’agost és la data marcada per a commemorar el dia Internacional per al record del comerç d'esclaus i la seva abolició data que pretén «mantenir viva en la memòria una pràctica injusta que es va exercir durant molts segles i que encara avui no està completament eradicada».
Nacions Unides amb aquesta data pretén conscienciar sobre «l'abús comès durant anys contra milions d'éssers humans per l'únic fet de pertànyer a una raça diferent de la blanca, fent sonar l'alarma sobre totes les formes contemporànies de racisme i discriminació i així conscienciar la societat de la necessitat de respectar els drets humans, especialment el dret a la llibertat ». L'any 2001 l'esclavitud va ser declarada crim contra la humanitat per la Conferència Mundial contra el Racisme.

I no obstant tot i estar en contra de l’esclavitud al moment actual continuem convivint amb casos sagnants d’aquesta lacra social que, com no, te com a subjectes principals les persones més indefenses i pobres les dones i els xiquets i xiquetes. Al món hi ha gairebé quatre milions de persones esclavitzats i a Amèrica Llatina més de 100.000 dones són exportades cada any per ser prostituïdes generant uns guanys de bilions de dòlars. No són moltes menys les dones de l’Africa que comparteixen la mateixa sort. La tracta de persones és l'esclavitud dels temps moderns; consisteix en el reclutament, allotjament, transport i comerç d'una persona amb el propòsit de ser explotada sexualment o treball forçat. Gairebé 4 milions de persones són esclavitzats cada any per aquest negoci que mou entre 7 i 10 bilions de dòlars.
I sabeu què passa amb l’ infantessa? En un informe de l’ONG Save the Children es donen alguns exemples 40 milions de nens i adolescents treballen com a servents domèstics arreu el món. Segons sembla, prop de 10 milions d'aquests menors romanen ocults en els habitatges dels seus empleadors, sense que existeixi cap control sobre la seva activitat. Aquests nens i nenes, a vegades amb tan sols 10 anys d'edat o fins i tot menys, pateixen en molts casos condicions d'autèntica esclavitud, sense gaudir de cap dret i sotmesos a interminables jornades de treball, abusos de tot tipus i la humiliació de ser tractats com objectes.
Sí, l'esclavitud es manifesta actualment en molt diverses formes d'abús com el tràfic de persones, l'explotació infantil o el turisme sexual. Per això hora és de reiterar el meu rebuig a «tota forma» d'esclavitud, abús o explotació comesa contra qualsevol ésser humà i el seu suport a totes aquelles iniciatives que tinguen com a finalitat acabar amb aquest problema.
També és arribada l’hora de demanar a totes les Institucions que no es conformen amb actes simbòlics i signatures de resolucions internacional que després no s’apliquen. Hora és de prendre mesures reals i efectives per abolir al segle XXI l’esclavitud.