Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




divendres, 5 de juny del 2009

5 DE JUNY DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT PER UNA NOVA POLÍTICA ENERGÈTICA A EUROPA!

El 5 de juny se celebra, des de 1972, el Dia mundial del Medi Ambient. El lema d’enguany no pot ser més esclaridor, ja que apel•la a la greu situació en la qual ens trobem: “ El Teu Planeta et necessita”.
Les candidates i els candidats de la coalició Europa del Pobles - Verds som conscients que la crida de Nacions Unides ha de ser atesa. Per això volem impulsar una Directiva europea sobre Energies Renovables que permeta afavorir la implantació massiva d’energies més netes i renovables, establir programes comunitaris de recerca i desenvolupament en aquest camp i impulsar plans de recerca en el camp energètic que permeten estudiar i aplicar noves formes d’aprofitament energètic.
Aquesta directiva també hauria de servir per a impedir que estats com l’espanyol, boicotegen el desplegament d’aquestes energies renovables.
Tenim ben clar que l’energia nuclear és un perill per a la humanitat, i no sols per l’ús militar que en fan determinats estats.
El ja innegable canvi climàtic i la misèria i la fam per a milers de persones que genera la societat nuclear exigeix un esforç polític diari que lluite contra aquest estat de coses i promoga la nova societat democràtica de base amb unes maneres completament diferents de relacionar-se entre les persones, els pobles i les diverses cultures.
L’energia és fonamental per al desenvolupament de les societats i és un element estratègic que no pot continuar en mans de les grans corporacions financeres i sota el control de les grans potències. Les energies alternatives i especialment la solar poden ser la base d’aquestes noves relacions més justes, solidàries i democràtiques.

Apostem pel tancament de la Central Nuclear de Cofrents i pel desenvolupament al País Valencià de les energies netes i renovables, així com pel foment decidit de l’estalvi energètic i de l’ecoeficiència dels nostres sectors productius i de serveis.
Volem una Europa on la industria compte amb plans energètics estalviadors i ecològicament eficients, on es plantege un sistema de transport sostenible i on les energies renovables siguen el centre de la política energètica europea per al segle XXI.
Una Europa que siga capdavantera en la reconversió energètica, que pose les bases per a aconseguir un canvi real en els sistemes de consum d’energia arreu del món.
En definitiva, una Europa on es diga clar i ras que l'energia nuclear no pot formar part de la solució al canvi climàtic,
Per una Europa responsable amb el medi ambient, ecològicament eficient,
que es declare en lluita ferma contra el canvi climàtic.

Vota Europa dels Pobles - Verds

Pura Peris, Pilar Navarro, Ximo Graña i Voro Torrijos
(Esquerra Republicana del País Valencià - Els Verds, Europa dels Pobles - Verds).