Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




divendres, 27 de novembre del 2009

Zapatero en la cumbre iberoamericana: una nova ciberacció de greenpeace


Els dies 30 de novembre i 1 de desembre se celebra a Estoril, Portugal, una Cimera Iberoamericana de Caps d'Estat i de Govern a la qual assistirà el president Zapatero. En la reunió es tractaran diferents temes però, curiosament, el canvi climàtic no figura en l'agenda oficial dels líders polítics.
Segons declaracions del Sr Enrique Iglesias, Secretari General Iberoamericà, el canvi climàtic no serà objecte de la reunió sinó que ha de tractar-se en un fòrum paral lel amb empresaris. Qüestió francament preocupant si tenim en compte que estem a menys de deu dies de la cimera de Copenhaguen i que encara no hi ha una declaració conjunta dels països iberoamericans pel que fa a reducció d'emissions.
Greenpeace ens proposa que li recordem al president Zapatero la necessitat que el canvi climàtic s'incloga en l'agenda de la cimera Iberoamericana per arribar a un acord just, ambiciós i legalment vinculant a Copenhaguen
la proposta de carta és ( teniú accés directe des d'aquest bloc o en http://www.ciberactuacongreenpeace.es/?cyberid=71)

Sr President:

Em dirigisc a vostè amb motiu de la celebració, els propers dies 30 de novembre i 1 de desembre de la Cimera Iberoamericana de Caps d'Estat, a Estoril.
Segons declaracions del Sr Enrique Iglesias, Secretari General Iberoamericà, el canvi climàtic no serà objecte de la reunió sinó que ha de tractar-se en un fòrum paral lel amb empresaris.
Em preocupa molt que, a deu dies de la cimera de Copenhaguen, i sense que encara hi hagi una declaració conjunta dels països iberoamericans pel que fa a reducció d'emissions, el tema quedi relegat a un fòrum tan secundari i tan particular.

Els països que componen el sistema d'Integració Centreamericana (SICA) van signar una declaració conjunta sobre canvi climàtic a 20 de novembre, a la que posen de manifest la necessitat que els països industrialitzats es comprometin a objectius ambiciosos i legalment vinculants de reducció d'emissions que permetin evitar que l'augment de la temperatura global abast 1,5 º C. En aquest sentit demanen que els països industrialitzats es comprometin, entre altres, a les següents mesures:

Reduir les seves emissions en un 45% per al 2020 i en un 95% per a 2050, prenent com a base els nivells de 1990.

Canalitzar els recursos necessaris perquè els països en desenvolupament puguen fer front als seus compromisos de disminució del ritme de creixement d'emissions.

Cal que a la cimera Iberoamericana es treballi perquè els països industrialitzats iberoamericans s'uneixin a la voluntat manifestada pels membres del SICA.

Per tot això, m'agradaria demanar-li que s'incloga el canvi climàtic en l'agenda oficial dels Caps d'Estat a la cimera i que es treballi per aconseguir una declaració conjunta dels països Iberoamericans en matèria de canvi climàtica, alineada amb les recomanacions científiques i que serveixi per promoure la consecució d'un acord just, ambiciós i legalment vinculant a Copenhaguen.

Atentament
( disponible en castellà en http://www.ciberactuacongreenpeace.es/?cyberid=71)