Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dimarts, 31 de gener del 2012

31 de gener dia de l'arbre a la Comunitat Valenciana


El dia de l'arbre és un dia festiu i reivindicatiu que se celebra a molts països des que ho va instituir Suècia per primera vegada en 1840. En aquella època en aquest país ja s'havia pres consciència de la importància que tenen els recursos forestals, de la cura que s'havia brindar als arbres, i la necessitat d'introduir els nens des de primerenca edat, en el coneixement i la pràctica d'una tasca amb beneficis a curt, mitjà i llarg termini.
El Dia de l'Arbre es va instituir per a recordar les raons per què resulta imprescindible protegir els boscos. Entre les funcions ecològiques més importants que realitzen els arbres estan protegir i conservar el sòl i absorbir CO2.

Des de llavors molts països del continent i del món han institucionalitzat aquest dia. Al nostre país es celebra aquesta jornada des de l'any 1972. A la Comunitat Valenciana el dia de celebració és el 31 de gener de cada any.

Un bon dia per reivindicar una llei integral forestal i una aposta ferma per la conservació i foment de les plantes autòctones i els parcs naturals que com l'Albufera pateixen de l'abandonament dels nostres governants.