Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




divendres, 27 de gener del 2012

28 de gener dia mundial per la reducció d'emisions C02


Amb l'objectiu de crear consciència i sensibilitzar els habitants del nostre planeta sobre el canvi climàtic i els impactes ambientals que aquesta ocasiona, se celebra el Dia Mundial per la Reducció de les Emissions de CO2 (Diòxid de carboni).

Aquesta data busca propiciar les polítiques destinades a la reducció dels gasos d'efecte hivernacle (GEH), com ara inversions en desenvolupament de fonts alternatives d'energia, canvi a combustibles més nets i millores en l'eficiència dels processos de combustió i conversió energètica amb la finalitat d'orientar cap a bones pràctiques mediambientals per tal de generar menys CO2.


El camí més eficaç per reduir les emissions contaminants de CO2 (diòxid de carboni) a l'atmosfera és estalviar energia. Per cada quilowatt-hora (kWh) d'electricitat que estalviem evitarem l'emissió d'aproximadament 800 grams de CO2. Canviar la nostra modalitat de consum energètic és urgent, a més de propiciar altres avantatges addicionals per a l'ambient, ja que amb això evitem: contaminació de l'aire, residus radioactius, risc d'accidents nuclears, destrucció de boscos, desertització, etc.

En aquests moments de crisi a més de reduir les emissions els canvis en els sistemes de producció energètica suposen augment de llocs de treball.
Però a més dels canvis globals, generals cadascun de noslatres amb accions quotidianes podem contribuir a la reducció d'emissions de CO2, com ara:
- Abans de refredar o congelar menjars calents amb la nevera, deixa que es refreden.
- Descongela el teu frigorific regularment.
- Fes servir el microones per reescalfar. Aquest gastarà menys energia que reescalfant amb una paella.
- Preescalfa el forn només 5 minuts, i apaga'l 10 minuts abans.
- No deixis preses les llums a casa o treball si no són necessàries.
- Evita deixar els equips elèctrics presos, especialment els ordinadors.
- Mantingues els pneumàtics inflats.
- Apaga el motor si vas a parar més de mig minut. L'encesa del cotxe gasta menys energia.
Hi ha moltes més quines fas tu???
Acció local, pensament global,