Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dimecres, 12 d’agost del 2009

12 d'agost. Dia Internacional de la Joventut



Hola! quant de temps, veritat? Ha sigut una post-campanya-tornada al treball-assumptes familiars complicada, però ja hi soc. Avui com no per commemorar amb la joventut el seu dia i per trasmetre'ls algunes de les paraules del Secretari General de les Nacions Unides dels dos darrers anys que crec estan en plena vigència.

En l'any 2008 el lema va ser els joves i el canvi climàtic, és hora d'actuar ja! Colpidor, no?. El Secretari es dirigia als joves amb aquestes paraules:
els joves es troben en una bona situació per contribuir a la lluita des d'ara mateix. Se'ls dóna bé difondre nous hàbits i tecnologies. Són adaptables i poden incorporar a la seva vida quotidiana uns estils de vida i unes professions que comportin menys emissions de carboni. Per tot això, s'hauria de donar als joves l'oportunitat de participar activament en els processos d'adopció de decisions en els àmbits local, nacional i mundial. També poden donar suport activament iniciatives que condueixin a la promulgació de lleis que hauran de ser transcendentals.

Necessitem una bona dosi de l'esperit dels joves en un moment en què el món intenta recórrer a formes d'energia més netes i sostenibles, inclosos els recursos renovables. La transició a una economia amb una baixa emissió de carboni, que confiem podrà dur a terme durant la vida dels que ara són joves, ofereix enormes possibilitats. Entre elles, i no és cosa fútil, un creixement econòmic alimentat per una energia neta i per la innovació tecnològica que contribuirà a crear llocs de treball que ajudaran a alleujar el greu problema de l'atur juvenil a nivell mundial.

I enguany, continuem en la lluita és clar! El lema la sostenibilitat el nostre repte i el nostre futur. Subscric les paraules del missatge, els joves han demostrat ser socis indispensables en el desenvolupament sostenible. Han participat en fòrums internacionals com la Comissió sobre el Desenvolupament Sostenible, i han ajudat als seus governs i comunitats a formular estratègies de reducció de la pobresa, plans empresarials i moltes altres polítiques i iniciatives per això des d'Els Verds renovem el nostre compromís de ple, i lluitarem per brindar ple accés a l'educació, assistència sanitària adequada, oportunitats d'ocupació, serveis financers i plena participació en la vida pública. La sostenibilitat és la via més prometedora cap al futur, i els joves poden anar per davant mostrant el camí.