Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




diumenge, 21 de juny del 2009

Els Verds condemnem l’atemptat d’ETA

Els Verds lamentem profundament aquest nou atemptat d'ETA. Aquest succés no només implica més patiment i angoixa per al poble basc, sinó que també ens duu en direcció contrària de la recerca d'una solució democràtica.

Ni per aquest camí ni pel de tancar les portes a les opcions polítiques s’avançarà de debò al País Basc. ETA hauria de dissoldre's ja i deixar expressar-se lliurement a una opció política que reivindiqui de forma democràtica els drets que consideri. Per Els Verds i el conjunt de forces progressistes, és desesperant l'intent de polarització reduccionista de la societat basca entre l'acció militar i la restricció de llibertats. El que importa són els continguts i no la irracionalitat de la violència o la obstinació cap a la dreta marcant els límits dels drets a exercir.

Una majoria pels canvis socials, ecològics i de majors drets és la que s'ha d'obrir pas enfront de l'actual irracionalitat. No és lícit adulterar la realitat social i electoral del País Basc en unes eleccions, com tampoc ho és en absolut la via de la violència i l'assassinat com a camí que condueixi a cap lloc. Tot el contrari, avui la via pacifica i democràtica d'una majoria està retinguda pel senseraó d'ETA.

Per tot això: NO MÉS ETA I MÉS DEMOCRÀCIA REAL.