Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dijous, 4 de juny del 2009

el vot útil, el vot de la ideologia, del somni: Europa dels Pobles Verds

El 7 de juny és una data important per a la ciutadania europea. Tenim la possibilitat de canviar el signe polític neoliberal que impera al seu parlament i irrompre amb una representació diversa, plural i unitària, com la dels grups que conformem la nostra candidatura EUROPA DELS POBLES – VERDS.
La nostra opció suma més que cap altra. La unió en la diversitat a què hem arribat és la millor carta de presentació que podem exhibir en moments de tanta divisió. La Confederació d’Els Verds, Esquerra Republicana, Aralar, el Bloque Nacionalista Galego, Eusko Alkartasuna, la Chunta Aragonesista, Entesa per Mallorca ... pretenem crear un moviment sinèrgic cap a una Europa Verda i dels Pobles Lliures.
El nostre projecte té com a objectiu la defensa del territori, pam a pam, en totes les seues vessants: econòmica, ambiental, política i social. Sense cap mena de dubtes, actuem localment i pensem globalment.
En una conjuntura històrica com l’actual, amb més de 20 milions de persones aturades a Europa, en què l’estat espanyol n’ocupa el rècord amb més de 4 milions (amb 1 milió i mig sense subsidi) i amb 9 milions per sota del llindar de la pobresa, les nostres propostes bàsiques van adreçades a solucionar aquesta situació tan dramàtica.
Però no només de forma pal•liativa. Volem bastir un altre model econòmic, ecològic i social, que comence per repartir el treball existent amb la reducció de la jornada laboral a 35 hores setmanals a tota Europa, garantir una renda bàsica universal digna que acabe amb la penúria i l’exclusió social i prioritzar els recursos econòmics per tal d’iniciar un nou model que potencie la relocalització.
Europa ha d’apostar per sectors econòmics bàsics i sostenibles per les energies netes i renovables per la protecció del medi ambient (amb un valor afegit en salut i seguretat humana per la producció de béns durables (davant la incultura malbaratadora d’usar i llençar), tot un seguit de polítiques que crearan milions de llocs de treball duradors i socialment útils. Unes polítiques que ens faran formar part de les solucions i no dels problemes, com fins ara.
Per tot això la nostra colaició aposta per UNA EUROPA MÉS SOCIAL, DEMOCRÀTICA, IGUALITÀRIA I SOSTENIBLE. LA EUROPA QUE JA ANEM FENT:
UNA EUROPA QUE LLUITE CONTRA LA CRISI ALIMENTARIA ON ES PUGA ACCEDIR A ALIMENTS SANS I SALUDABLES I NO A LES OPCIONS QUE VULLGA DONAR LA INDUSTRIA ALIMENTÀRIA.
- POLITICA EUROPEA D’ASSEGURANÇA AGRARIA, Establiment de la renda bàsica agrària que permeta una vida digna als llauradors. Establir mesures perquè la joventut accedisca al treball de la terra en condicions dignes.
A FRANÇA EL 5% DE LA POBLACIÓ ACTIVA TREBALLA EN LA AGRICULTURA, EN CANVI NOSALTRES NO ARRIBEM AL 2,3%.
- FOMENT EN LES ESCOLES, EDUCACIÓ ALIMENTARIA, CONCESSIÓ ALS MENJADORS QUE DONEN ALIMENTS ECOLOGICS,
- Prohibició dels Organismes genèticament modificats (OGM). Les collites genèticament modificades suposen una seriosa amenaça per a la biodiversitat europea i planteja riscs de contaminació creuada. Europa zona lliure OGM. NO SOLS PER ALIMENTACIÓ HUMANA SINO TAMBÉ ANIMAL.
- Reforma profunda i estructural de la Política Agrària Comunitària (PAC),i la Política Pesquera donant protagonisme efectiu als llauradors, ramaders, pescadors, fomentar i promocionar la producció de qualitat respectuosa amb el medi ambient,
- Eliminació de les males praxis del lliure mercat. Aconseguir el comerç just. exigint a la OMC que transforme el seu programa de lliure comerç en un programa de comerç just i sostenible. APROVEM UNA LLEI DE COMERÇ AGROALIMENTARI EUROPEU QUE UNIFIQUE LES PRACTIQUES COMERCIALS

-Programes de desenvolupament i innovació tecnològica en les explotacions ramaderes; establir mesures per fer compatibles les activitats ramaderes, la producció i distribució del productes amb les normes comunitàries de benestar i transport animal .

UNA EUROPA ECOLOGICAMENT RESPONSABLE SENSE NUCLEARS. LLUITA FERMA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC. on la industria compte amb plans energètics estalviadors i ecològicament eficients, on es plantege un sistema de transport sostenible i on les energies renovables siguen el centre de la política energètica Europea.
L’energia nuclear és una de les més perilloses energies no renovables, està en el cor del sistema dominant actual fonamentat en la força militar nuclear dels Estats Units i els estats membres de l’OTAN, França, Rússia o la Xina, sobre la resta del món, l’explotació sistemàtica dels recursos naturals i un intercanvi cada vegada més injust entre el primer món i els altres.
- Les energies alternatives, fonamental la solar, han de ser la base d’unes noves relacions més justes, solidàries i democràtiques.
- Desenvolupament a tota Europa de les energies renovables així com foment decidit de l’estalvi energètic i l’eco eficiència dels nostres sectors productius i de serveis.
- IMPULS D’ACORD INTERNACIONAL CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC.
- CREACIÓ COMUNITAT EUROPEA D’ENERGIA RENOVABLE. LES ENERGIES ALTERNATIVES EL CENTRE DE LA POLÍTICA ENERGÈTICA.
- INVERSIÓ EN INVESTIGACIÓ, EDUCACIÓ I LLOCS DE TREBALL DE NOVES POLITIQUES RENOVABLES.

UNA EUROPA SOCIALMENT MÉS JUSTA, TRANSPARENT, DEMOCRÀTICA I PLURAL
- defensa ferma dels drets humans els drets socials i les condicions laborals front els interessos de les grans indústries i el capital .
- EL MATEIX SALARI PEL MATIEX TREBALL amb independencia de si som homes o dones, residents o desplaçats, immigrants o temporals. Europa no pot ser el camp abonat per aconseguir el salari més baix NO A L’EXPLOTACIÓ O EL DUMPING SOCIAL.
-Fre als astronòmics salaris, las paradisos fiscals. CONTROL DELS RECURSOS PÚBLICS. ESTUDI D’IMPOSICIÓ SOBRE LES TRANSACCCIONS FINANCERES.
- ajudes directes als autònoms i a les pimes amb crèdits barats per mantenir el teixit industrial i laboral, tenint cura especialment d’ aquells que aposten per la sostenibilitat.
- Eliminació de les polítiques europees que debiliten els serveis públics a favor de la competència. La sanitat, l’educació són essencials per a l’interès general en cap cas poden malbaratar-se aplicant les regles de la competència mercantilista.
- El principi de justicia ambiental i social mundial ha de guiar totes les polítiques de la UE
- La igualtat ha de ser una realitat harmonització de la legislació europea, partint de les més igualitàries
- GARANTIR PENSIONS DIGNES I CONDICIONS DIGNES D’ATENCIÓ A LES PERSONES MAJORS I AMB DIVERSITATS FUNCIONALS.
- TRANSPARENCIA EN LES ACTUACIONS I EN LES DECISIONS, LLUITA CONTRA ELS LOBIS DE PRESSIÓ, I CONTRA LA CORRUPCIÓ EN TOTS ELS NIVELLS.
- MAJOR DEMOCRACIA PARTICIPATIVA PER PART DEL PARLAMENT.
-COOPERACIÓ INTERNACIONAL I AJUDA HUMANITÀRIA SON UNA PRIORITAT, hem d'acabar amb ek comnerç internacional d'armes, i aconseguir que els pobles com el palestí el Saharaui adquireixquen els drets que els pertoquen.
Fins ací algunes de les propostes de la nostra coalició, que no és altra cosa que un reflexe d’Europa, una unitat, rica, plural, diversa, plena de colors i matisos, solidària i sostenible, per aixó convençuda estic que des d’aquesta coalició treballarem per construir-la la Europa plural, que protegisca la seua diversidad cultural i lingüística, on siga realitat la igualtat entre homes i dones en tots els indrets, on els ecosistemes estiguen sans i estalvis, on no hi haja pobresa en el mon.
El set de juny tenim un deure amb el País, amb la resta de l’Estat Espanyol i amb Europa. Si coincidiu amb les propostes, JA SABEU DECIDIU-VOS PODREM DIR VA COM VULL COM VOLEM, VOTEU EUROPA DELS POBLES-VERDS
Pura Peris, candidata d’Els Verds. Europa dels Pobles-Verds