Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




divendres, 8 de maig del 2009

Ni educació ni autonomia!! All that english!!!


És pot dir més alt però no més clar. Ahir a les set de la vesprada un grup representatiu de valencianes i valencians demostraren la valentia i la raó dels que lluiten pels seus drets. La plataforma per la defensa de la Llei d’autonomia i promoció personal, va posar en solfa una vegada més al Govern valencià pels deures mal fets. Per davant les meues felicitacions pel gran coratge mostrat.
Curiosament, a aquell que mai havien renyit ni en el cole - mira per on en això pareix coincidir amb algú més de la cambra parlamentaria- estava a Boston i també com a cosa anecdòtica acompanyat pel Conseller d’Educació, el Sr. Font de Mora! I jo em pregunte, que feia el Sr Camps en Boston? I que feia el Sr. Font de Mora acompanyant-lo? Que jo sapiga i que algú em traga de la meua ignorància per favor, la Conselleria d’Educació no té competències en matèria esportiva, ni és el responsable de relacions institucionals o Presidència...
Ah!!! ja ho entenc, perdoneu el lapsus. És clar, el realment important en aquest país nostre, no és que hajen mort més de 6.400 persones esperant un reconeixement del Govern autonòmic al seu dret marcat per llei de poder viure dignament, ni que els expedients s’acumulen sense resoldre’s, no això no importa!! Tampoc és important que les nostres filles i fills tinguen que ser escolaritzats en barracons ( vora 1.300 barracons es van posar en aquest inici de curs) , que no hi hajen suficients recursos humans i materials per a que l’educació pública siga digna, NOOOOOOO!!
El realment important són, els interessos del gran capital, que curiosament no inverteix en benestar per a la ciutadania, participar de les regates...... com no! però si cada valenciana i valencià tenim amarrat un iot als ports tan “cucos” que construeixen desfent el nostre litoral. Oh! Però.....en les regates no es sol sentir massa castellà i que dir del valencià!!. Ja ho tenim, eixa és la tasca del Sr Font de Mora a Boston, garantir que les nostres filles i fills participen de les regates amb igualtat de condicions, serà per idiomes!!. Necessitem sense cap tipus de retard que la nostra ciutadania parle en anglès!!
La suma era dos més dos, la jugada era perfecta, com deia el nostre estimat cavaller de negre Ovidi; justificada va a quedar la creació de programa plurilingüe a les escoles públiques: docència en anglès i dues assignatures optatives obligades: castellà i valencià!! A aquest pas, si els negocis van bé serà anglès i xinés, què més volem!!! Haurem de canviar el meravellós i pactat Estatut??.
Una vegada més els grups de ciutadanes i ciutadans més vulnerables, aquells que han de ser els millor tractats pels nostres Governants, són els oblidats, els aparcats, els ignorats. Una vegada més la nostra llengua, la nostra cultura maltractada per la Institució que representa a la ciutadania valenciana. La crida ja és va fent clamor, ahir també s’escoltava al carrer mentre sonava el Requiem de fons, Dimissió!!!
Més alt però no més clar!
Pura Peris
Candidata d’Els Verds a les europees. coalició Europa dels pobles-Verds.
(Esquerra-Els verds)