Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dijous, 20 d’octubre del 2011

‎20 d'octubre, dia mundial de l'OSTEOPOROSI, Menys diners en armes i més diners en educació i dessenvolupament!!!!


El ‎20 d'octubre, es celebra el dia mundial de l'OSTEOPOROSI,per conscienciar de l'existència d'una de les malalties, com tantes altres, a la que no se li presta la deguda atenció, doncs hi hauria que previndre-la des de l'infantessa i no intentar combatre-la més tard.
Una de les armes que tenim per prevenir aquesta malaltia és l'enfortiment ossi en edats primerenques, d'aquesta manera el risc de patir Osteoporosi en l'adultesa es redueix un 50%.
La millor forma de prevenció és mantenir una alimentació equilibrada rica en calci , realitzar activitat física i mantenir hàbits de vida sana. Les dones es veuen especialment afectades perquè després de la menopausa per tant es recomana augmentar la ració diària de calci i realitzar exercicis setmanalment.
La Osteoporosi no produeix símptomes que avisen del progressiu deteriorament de l'estructura òssia fins que ja és molt tard. És una malaltia crònica causada per la disminució de la massa òssia i una alteració de la seva arquitectura, que provoca una major fragilitat en els ossos afectats, per la qual cosa tenen una major tendència a patir fractures.

Així doncs l'aportació de calci és fonamental per evitar-la i pensem..... quants xiquets i xiquetes al món duen una dieta equilibrada? quants tenen alguna cosa per menjar? després quan creixen, si no es moren abans.. quants tindràn problemes de trencadures osees que es lliguen encara més a la seua situació de pobresa??? Menys diners en armes i més diners en educació i dessenvolupament!!