Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dilluns, 17 d’octubre del 2011

17 d'octubre, De la pobresa a la sostenibilitat: les persones al centre del desenvolupament inclusiu


Amb aquest lema tan suggerent i cert ens convida les NU a celebrar el Dia Internacional per l'Eradicació de la Pobresa que des de la seva declaració per l'Assemblea General de les Nacions Unides (resolució 47/196 en 1993), amb el propòsit de promoure major consciència sobre les necessitats per eradicar la pobresa i la indigència en tots els països, en particular en els països en desenvolupament - necessitat que s'ha convertit en una de les prioritats del desenvolupament.
de fet a la Cimera del Mil.lenni, els caps d'estat i de govern, es van comprometre a reduir a la meitat, fins a l'any 2015, el percentatge de les persones que viuen en la indigència - amb ingressos inferiors a $ 1 dòlar per dia.
Però com molt bé afirma el Secretari de les NU en el discurs d'aquest any amb les "mesures" per enfrontar la crisi econòmica molts dels trets que s'han guanyat en els darrers anys poden perdre's.
Observem com les persones tenen por, de perdre el treball, la casa, por de quedar atrapades per sempre en la pobresa, privades del dret humà a viure amb salut i dignitat i esperança en el futur, i front això no podem permetre que en nom de l'austeritat fiscal, es retallen inversions de sentit comú en les persone, com l'educació, la sanitat, la cura del medi ambient.
Perquè és possible fer front a les dificultats que afrontem: la crisi econòmica, el canvi climàtic, l'augment dels costos d'alimentació i energia, els efectes dels desastres naturals si situem a les persones al centre de la nostra actuació.
Sí, els Verds compartim plenament les paraules del Secretari de les NU i pensem que es poden superar les situacions que no és moment de anar cap enrere sinó cap endavant sense retalls socials,per què " És el moment de preparar-se per treure el màxim profit a Rio +20, la importantíssima conferència sobre desenvolupament sostenible de l'any que ve. Junts, escoltem les persones i lluitem per les seves esperances i aspiracions. Així és com construirem un món sense pobresa"
No és possible d'altra manera i junts ho hem de fer possible!!
Pura Peris
Portaveu Els Verds de L'Eliana