Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




divendres, 6 de maig del 2011

GREEN CITIES, HAPPY PEOPLE, VOTA VERDS i ECOPACIFISTES


PER UNES CIUTATS I POBLES
AVANTGUARDA EN LA LLUITA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC I LA DESOCUPACIÓ. LES CIUTATS I POBLES QUE VOLEM ELS VERDS
Les persones que ens presentem en la candidatura VERDS I ECOPACIFISTES (VERDS) a l’Ajuntament de L’Eliana compartim un model de ciutat: la CIUTAT VERDA, AVANTGUARDA EN LA LLUITA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC I LA DESOCUPACIÓ. Un model de ciutat més solidària, més justa i participativa, més habitable, cohesionada i transparent, més saludable, accessible i inclusiva, en definitiva, més humana.

Però compartim a més una decidida voluntat de treball constant i permanent per aconseguir-la, per anar canviant les coses i millorant-les, per dedicar els nostres millors esforços a totes les persones del municipi.
Som d’aquells i d’aquelles que no ens pleguem fàcilment davant dels poderosos, davant d'aquells qui pensen que sempre van a acabar aconseguint la seva, com siga, per damunt de tot i,algunes vegades, fins i tot, per damunt de les normes legals.
Cada dia som, i volem ser, coherents amb els nostres principis ecologistes i, sobretot, amb la nostra responsabilitat de representar a moltes persones que creuen, com nosaltres, que per la via democràtica es poden aconseguir les majors quotes d’igualtat, de progrés i de justícia amb un territori preservat per a les generacions futures. Que confien que davant del seu Ajuntament tots i totes són iguals i que els seus regidors i regidores, com a servidors públics que són, defensen l’interès general i no l’interès dels de sempre, de ben pocs.
Aquestes eleccions locals de 2011 es presenten en el marc d'una greu crisi econòmica i ecològica, amb índex d'atur per damunt del 20%, l'amenaça de les greus conseqüències del canvi climàtic per al litoral de la Mediterrània Occidental i, després del terratrèmol i tsunami del Japó, amb la fallida de la Central Nuclear de Fukushima, una nova mostra del greu perill real de l'energia nuclear.

A la crisi ecològica i econòmica s'afegeix la crisi política, el descrèdit generalitzat de la classe política davant de l'allau de casos de corrupció, des del Gürtel i Marbella, fins al Brugal i passant pel cas Pretòria o el cas Fabra. Una corrupció política fonamentada per una llei electoral no proporcional, injusta i poc participativa que allunya de les urnes, cada dia més, als sectors més progressistes i crítics de la societat. La ciutadania pensa cada vegada més “que tots són iguals” i que els polítics solament es preocupen dels seus problemes, mantenir-se en el poder, i abandonen a la seva sort a la ciutadania.
El Programa Municipal que hem elaborat tracta de fugir dels programes convencionals i tradicionals que fins ara s’han fet. Al mateix temps hem intentat que les propostes facen realitat les inquietuds i les necessitats dels nostres conciutadans i conciutadanes per aconseguir L’ELIANA QUE VOLEM: una Ciutat Participativa, una ciutat Sostenible i una ciutat del Benestar.