Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dimarts, 8 de juny del 2010

Dia Mundial dels Oceans 8 juny 2010


Us adjuntem el Missatge del Secretari General de l'ONU que els Verds compartim plenament.

Els oceans tenen un paper fonamental en la nostra vida quotidiana. Són part integrant del desenvolupament sostenible i una frontera important per a la investigació. A mesura que els científics exploren els oceans a profunditats cada vegada més grans, segueixen descobrint noves formes de vida marina. Aquestes investigacions tenen grans possibilitats pel que fa a la millora del benestar humà.

Però si volem beneficiar plenament del que els oceans han d'oferir, hem d'abordar els efectes perjudicials de les activitats humanes. La diversitat de la vida en els oceans es veu sotmesa a pressions cada vegada més grans. La sobreexplotació dels recursos vius marins, el canvi climàtic i la contaminació procedent de materials i activitats que comporten perills, suposen una greu amenaça per al medi marí. El mateix succeeix amb l'augment de les activitats delictives, inclosa la pirateria, que tenen serioses repercussions per a la seguretat de la navegació i la protecció dels navegants.

Ja s'estan adoptant nombroses mesures en el marc de la Convenció de les Nacions Unides sobre el Dret del Mar de 1982-la nostra «constitució dels oceans». Més de 15 anys després de l'entrada en vigor de la Convenció, aquesta segueix sent la nostra guia. Però si volem salvaguardar la capacitat dels oceans per atendre les nombroses i variades necessitats de la societat, hem de fer molt més. En aquesta segona commemoració anual del Dia Mundial dels Oceans, instar als governs i als ciutadans d'arreu a que reconeguen l'enorme valor dels oceans del món, ja que col.laboren per garantir la seva salut i vitalitat.