Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dissabte, 26 de juny del 2010

26 de juny Dia internacional en suport a les víctimes de la Tortura



RESOLUCIÓ QUE ELS VERDS DE L’ELIANA PRESENTEN A LA MESA DE PAIS EL 26 DE JUNY DE 2010 que es celebra avui a L’Eliana.
El 12 de desembre de 1997 la Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar oficialment al 26 de juny com el Dia Internacional de les Nacions Unides en Suport a les Víctimes de la Tortura, es va instaurar aquest dia amb l'esperança de generar la solidaritat cap a les víctimes i els seus familiars, i promoure el tractament i la rehabilitació de les seqüeles dels que han patit aquesta pràctica.

La tortura és un delicte en virtut del dret internacional. La tortura no pot justificar sota cap circumstància, ni un estat de guerra ni en resposta al terrorisme, per qüestions d’inestabilitat política, emergència pública o manteniment d’un pretès orde públic. No obstant això avui en dia, la tortura continua essent una pràctica cruel i inhumana a tot el mon. Molts Estats segueixen practicant-la o tolerant-la. Els autors viuen impunes i les víctimes segueixen patint.

En aquest Dia Internacional en Suport de les Víctimes de la Tortura, és una ocasió per alçar les nostres veus en defensa de la dignitat humana i el respecte per la vida. No existeix cap justificació per a la tortura a cap societat, en cap època i sota cap circumstància

També és un dia per recordar les veus d'aquelles víctimes que no van tenir l'oportunitat de comptar al món les seves històries.

En aquest Dia Internacional Els Verds:

- ens refermem en els drets inalienables i la dignitat de tots els homes i les dones.

- Impulsem la lluita contra la tortura i altres tractes o penes cruels, inhumans o degradants, allà on s'utilitzen.

- Expressem la nostra solidaritat amb els milions de víctimes de la tortura, i reiterem la necessitat que tots els Estats els facen justícia i els proporcionen rehabilitació.

- exhortem als Estats i a tota la societat a treballar de debò per acabar amb pràctica cruel, degradant i il.legal.

L’Eliana a 26 de juny de 2010