Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dilluns, 31 de maig del 2010

Els Verds condemnem enèrgicament l'atac mortal contra els activistes en el seu camí a Gaza amb ajuda humanitària.



Encara que no està confirmat, hi ha una preocupació generalitzada pel creixent nombre de morts, que es situa ja en 19 en aquest moment.

La 'Flota de la Llibertat' ha estat organitzada per la fundació humanitària turca insana Yardém Vakfi, la campanya europea 'Contra el setge de Gaza', les campanyes grega i sueca 'Vaixell a Gaza' i el Moviment per la Llibertat de Gaza (Free Gaza). Els nou vaixells van partir la setmana passada des de diversos ports del mediterrani amb tones de subministraments mèdics, equips de construcció, material educatiu i ajuda humanitària.

L'exèrcit israelià, ha emès un comunicat en què diu que no ha 'atacat' la flota sinó que s'ha limitat a complir l'ordre del govern d'impedir que la flota entrés a Gaza sense autorització d'Israel.
No obstant aixó activistes i el govern turc han avisat que la flota es trobava encara en aigües internacionals quan els vaixells i els helicòpters de l'exèrcit israelià els han atacat.
Un cop més, el món està sent testimoni de la barbàrie israeliana, aquesta vegada contra activistes de més de 50 nacionalitats, que pretenien trencar el inhumà setge que pateix la Franja de Gaza.

A més dels nostres companys catalans a la Flotilla viatjaven ciutadans d'altres Estats, entre ells tres noruecs i onze suecs, entre ells el diputat "verd" i president de Joves Musulmans de Suècia, Mehmet Kaplan, i l'escriptor Henning Mankell, mundialment conegut per les seves novel negres, perosnalidades que dubtem que puguin ser conosderadas perilloses per a l'Estat d'Israel.

Israel ha d'aixecar el bloqueig de Gaza immediatament. La comunitat internacional hauria imposar sancions fins que Israel aturi l'ocupació i es retira a les fronteres de 1967. Ens congratulem de les decisions adoptades pel Govern Turc així com dels Governs, suec, norueg, grec i espanyol de cridar als seus ambaixadors, però no podem quedar-nos en meres consultes, exigim decisions urgents, ja que la declaració del Govern israelià no sembla reflectir, una vegada més, la veritat de l'ocorregut.

Ens sumem a la petició dels Verds Turcs i cridem a tots els Partits Verds d'Europa alçar la veu contra aquest crim de lesa humanitat.

Pura Peris
Portaveu Internacional Els Verds, Confederació.