Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




divendres, 21 de maig del 2010

22 de maig 2010 Dia Internacional de la Diversitat Biològica. Lema: Diversitat Biològica per al Desenvolupament i per a la Mitigació de la Pobresa.


Un 22 de maig de 1972 va ser aprovat en Nairobi el Conveni internacional sobre la Diversitat Biològica,data posteriorment declarada per l'Assemblea General de l'ONU com a Dia Internacional de la Biodiversitat.
La diversitat biològica és el fonament de la vida al nostre planeta i un dels pilars del desenvolupament sostenible. La riquesa i la varietat de la vida a la Terra fan possibles els serveis indispensables que ens proporcionen els ecosistemes: aigua potable, aliments, recer, medicaments i roba.

Els entorns de una gran diversitat biològica tenen la capacitat de regenerar- se després d'un desastre natural. Tot això té especial importància per als ciutadans més pobres del món.

Les persones que sobreviuen amb només uns dòlars al dia depenen de la diversitat biològica per cobrir les seves necessitats bàsiques. Per tant, si no conservem la diversitat biològica i fem un ús sostenible d'ella, no aconseguirem complir els objectius de desenvolupament del Mil lenni.

Els líders mundials que van assistir a la Cimera Mundial sobre el Desenvolupament Sostenible celebrada a Johannesburg el 2002 es van comprometre a aconseguir per a 2010 una reducció important del ritme de pèrdua de la diversitat biològica.

Ara bé en aquest 2010, Any Internacional de la Biodiversitat, no només els governs no van a frenar la pèrdua de diversitat biològica, "sinó que aquesta desapareix més veloçment que mai abans", va dir el científic Stuart Butchart, autor principal d'una investigació publicada per la revista Science.

Tanmateix,d'acord a l'estudi "Perspectiva Mundial sobre la Diversitat Biològica 3" (GBO-3 per les seves sigles en anglès) que es va presentar a Nairobi (Kenya) i que va ser elaborat a partir d'informes de 110 països, els hàbitats naturals s'estan reduint i gairebé una quarta part de les espècies vegetals pot extingir-se.

En paraules d'Ahmed Djoglaf, secretari executiu de la Convenció de l'ONU de Diversitat Biològica, "continuem perdent biodiversitat a un ritme mai vist abans, els nivells d'extinció d'espècies poden arribar a ser mil vegades superiors als registrats en altres períodes històrics" .

Segons les dades ofertes per Bill Jackson, vicedirector general de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN), "el 21% de tots els mamífers coneguts, 30% de tots els amfibis, 12% de totes les aus i 27% dels corals (els coralls d'aigües càlides que construeixen esculls) corren perill d'extinció ". I això començarà a fer que l'economia mundial es ressenti tal com conclou l'informe GOB-3

Com aconseguir que els projectes de desenvolupament i la protecció de la natura coexisteixen serà el desafiament que haurem d’enfrontar en els propers anys organismes internacionals, governs i societat civil.

Curem dels nostres ecosistemes, coneguem-los, es cosa de tots.
Pura Peris.