Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




divendres, 2 de desembre del 2011

2 de desembre lluitem contra l'esclavitud


El 2 de desembre es celebra el dia internacional per l'abolició de l'esclavitud,
Si mirem al nostre voltant observem com lluny de desaparèixer, l'esclavitud, com si fos l'energia, no es destrueix sinó que es transforma al mateix ritme que els interessos particulars, el amor aks diners i al lucre personal creix en els éssers humans. Així encara vivim en un món infestat per l'esclavitud i pràctiques anàlogues. Milions d'éssers humans estan sotmesos a una existència que gairebé escapa a la nostra comprensió per la seva degradació i inhumanitat.

L'esclavitud per deutes, la servitud i els treballs forçosos, el tràfic de persones i l'extracció i el tràfic d'òrgans, l'explotació sexual, les pitjors formes de treball infantil, el matrimoni forçós, la venda d'esposes, el lliurament de les vídues en herència i el reclutament forçós de nens per utilitzar-los en els conflictes armats: aquestes són algunes de les manifestacions actuals de l'esclavitud. Totes elles constitueixen delictes i violacions atroços dels drets humans.

Per eradicar les formes contemporànies de l'esclavitud sempre s'apel.la a les institucions públique, als Governs però també sha de recordar que en moltes ocasions les empreses privades afavoreixen, quan ni utlitzen, formes d'esclavitud, pensem en les deslocalitzacions d'empreses a països on les condiicions laborals són infrahumanes.

És per aixó que en aquest dia Internacional hem de recordar que el Consell de Drets Humans ha aprovat a primers de 2011 els Principis Rectors sobre les empreses i els drets humans, on clarament s'exposa que la responsabilitat de les empreses de respectar els drets humans consisteix, entre altres coses, en assegurar-se que les seves activitats no donen lloc a formes contemporànies de l'esclavitud en el lloc de treball ni contribueixen a elles, i en adoptar mesures per evitar que això passe en les cadenes de subministrament i en altres llocs.

La Iniciativa mundial de les Nacions Unides per lluitar contra el tràfic de persones també han encoratjat activament el sector privat a exercir la funció que li correspon en la conscienciació sobre l'esclavitud moderna ia adoptar mesures proactives per eliminar-la. Mesures entre les que no es trobarien, al nostre parer, la de publicitar per exemple salons de protitució de luxe a les carreteres, vies públiques o autobusos de servei públic, accions que venim denunciant.

I és clar, des dels Ajuntaments, i Governs hi hauria que promocionar i fomentar ka compra ètica, el comerç just per col.laborar en la eliminació de qualsevol tipus d'esclavitud.

Trenquem les cadenes, lluitem pels Drets humans, denunciem, actuem, vivim!!