Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dissabte, 6 de febrer del 2010

El requisit lingüístic i la protecció dels arbres arriben a L'Eliana

Tot semblava diferent en el primer ple ordinari que el passat 28 de gener, darrer dijous de mes imparell, es va celebrar a L'Eliana. Als primers punts la unanimitat dels membres que composen la Corporació feia pensar que anava a ser el Ple del consens, però no,amb la llengua i la natura no hi ha consens, al menys al plenari.
M'haguera agradat que a l'hora de defensar l'ordenança reguladora de les zones verdes i de creació del catàleg d'arbres monumentals s'haguera fet palès que estem a l'Any Internacional de la Biodiversitat i quina millor acció del nostre municipi que comprometre’s a garantir la conservació del nostre entorn natural i concretament dels arbres que puguen ser catalogats com monumentals. Els regidors del PP votaren en contra ja que entenien que l'ordenança no marcava suficientment els criteris pel qual es van a catalogar,criteris que hauran de ser aprovats a l'hora de fer el catàleg. És a dir sense ordenança creadora del catàleg no és possible catalogar i per catalogar serà necessari prèviament aprovar criteris tècnics però els criteris són desenvolupament de l'ordenança que s'han de fer per tècnics i no pels nostres representants polítics al ple. Coses que passen!!
I què dir-vos del requisit!!! Com sabeu després de més de 25 anys de la llei d'ús tan sol un 2% del personal de l'Administració és competent per dirigir-se als ciutadans en la nostra llengua, motiu pel qual nombroses entitats i partits polítics signarem un manifest que es troba obert a l'adhesió de tothom i també com no obert als nostres Ajuntaments,les cases de tothom, no?.
Amb eixa intenció el grup municipal EUPV-Verds duguérem la petició d'adhesió al plenari que va ser presentada com a moció conjunta amb el PSOE. Es va adherir a eixa moció el PP? No, ni tan sols es va abstenir, la va votar en contra!!. Argumentant coses com que són respectuosos amb les dues llengües oficials, ( negro sobre blanco en nuestra constitución-sic- va dir la portaveu del grup) no s'adonaren que amb el seu vot en contra el que estaven afirmant és "no volem que el personal de l'administració valenciana siga competent per atendre als ciutadans en valencià"!!. Espere en que en proper ple no li pregunten a l'Alcalde perquè les actes dels plenaris - que per cert ja es poden consultar a la web de l'ajuntament- estan redactades en castellà i no en valencià com pertoca i és el nostre dret essent un municipi valencià parlant.
Moltes coses aprovades, ara tan sols queda assumir els compromisos i fer-los realitat, cosa que també la regidora de serveis va recordar al plenari "nosaltres venint fent mostra de que complim allò a que ens comprometem", per això confie en que es cataloguen els arbres correctament garantint la seua conservació amb independència de que es trobe en un lloc públic o privat - recordant allò que moltes vegades s'oblida de la "funció social de la propietat" també escrit negre sobre blanc al text constitucional- i que sent com som un poble, ciutat com li agrada dir al nostre Alcalde, capdavanter, sostenible, respectuós i innovador no esperem a que la futura llei d'administració pública aprove o no el requisit lingüístic posant-nos ja al dia en l'atenció als nostres veïns en valencià, tenint documents en la nostra llengua, evitant als funcionaris que encara ens diuen " háblame en cristiano" i sobre tot complimentant les actes del plens en valencià.
Si no quan fem el centenari com a poble els historiadors es trobaran que sent un municipi formalment arrelat als costums i tradicions pròpies i sent valencià parlant la seua Administració no compartia una de les senyes d'identitat, la nostra llengua. I això!!, exclamarien sorpresos els historiadors, en un període democràtic!!
No passem així a la història!!.
Pura Peris, Els Verds del País Valencià. L’Eliana.