Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




diumenge, 29 de març del 2009

MALGRAT LA PLUJA ENS MANIFESTAREM




Encara que el temps i els permisos no pareixia que anaven a acompanyar-nos al remat aconseguirem realitzar la marxa organitzada per la Plataforma contra la crisi i pels drets socials.
A l'arribar a la plaça ens trobarem en que el trànsit no estava tallat, com és habitual, i quina no va ser la nostra sorpresa quan la policia nacional, que ens va acompanyar després en tot el recorregut, ens va dir que no tenien constància de que la manifestació estiguera autoritzada. Un mal entés, de segur, però va fer falta unes quantes trucades per a que per fí es confirmara que efectivament estavem autoritzats.

La Plataforma unitària en la que estem més de 30 entitats sindicals, socials i partits polítics venim treballant conjuntament des de juliol per dir no a les mesures neoliberals europees ( directives 65 hores i de la vergonya) i la de ahir era la tercera vegada que ens manifestàvem. La nostra acció no és aïllada, milers de manifestants reclamaven en el mateix dia a Londres que els dirigents mundials prenguin mesures eficaces per erradicar la pobresa, garantir els llocs de feina dels treballadors i encarar el canvi climàtic. També a Alacant, Barcelona, Madrid, Córdoba i Malaga, entre d'altres ciutats tpts plegats per a exigir ‘que la crisi la paguen els rics’.

Les manifestacions coincideixen amb la setmana internacional de lluita contra el capitalisme que ha convocat el Fòrum Social Mundial de Belem (Brasil). Diversos lemes però un mateix objectiu: protestar per la situació econòmica actual i demanar la protecció dels drets dels treballadors enfront dels acomiadaments creixents.
Inusualment es va iniciar la marxa puntual, en poques ocasions ocorre, i arribarem al Parterre punt i final del recorregut, xopats com la Moma!