Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dimarts, 26 d’abril del 2011

26 d'abril, Amb el record dels 25 anys de l'accident nuclear de Txernòbil i la dramàtica actualitat de l'accident nuclear de Fukushima...

ELS VERDS DEMANEN LA PROGRAMACIÓ DEL TANCAMENT DE LA CENTRAL NUCLEAR DE COFRENTS I L'APROVACIÓ D'UN PLA D'ESTALVI ENERGÈTIC I DE FOMENT DE LES ENERGIES RENOVABLES

El 26 d'Abril farà 25 anys de l'accident nuclear de Txernòbil que ha tingut i encara té molt greus conseqüències per a la salut de milers i milers de persones, en uns moments on la població mundial torna a estar en perill per l'accident nuclear en la central nuclear de Fukushima on l'eixida a l'exterior de la radioactivitat encara no està controlada i s'han superat en molt els límits d'emissions.
Per això, Els Verds volem tornar a insistir en la necessitat de que els nostres actuals governants aprenguen les lliçons de Txernòbil i Fukushima i es posen a treballar amb urgència per a fer possible en el termini més curt de temps, el tancament de les centrals nuclears a tot el territori espanyol i la substitució de l'energia elèctrica que produeixen per energia procedent de les energies renovables i netes.

Al País Valencià, les fallides constants de la nuclear de Cofrents -la major en potència instal·lada de tot l'Estat- són massa freqüents, mentre alhora s’acumula el perill de la ubicació a Zarra de centenars de tones de residus radioactius d'alta activitat procedents de totes les nuclears de Espanya.
En aquest 25 aniversari (26 d'Abril de 1986) de l'accident de la Central Nuclear de Txernòbil, Els Verds del PV tornem a exigir del Govern d’Espanya que derogue l'autorització a Iberdrola de perllongar el funcionament de la Central Nuclear de Cofrents 10 anys més i programe el seu tancament definitiu per al 2014, mentre desenvolupa, junt a la Generalitat Valenciana, un Pla d’Energies Alternatives i Renovables, i d'Estalvi Energètic, per a poder substituir l’energia elèctrica procedent de la nuclear de Cofrents que consumeix la societat valenciana, el 19% del total del consum, acompanyat de la paralització del projecte de cementeri nuclear, mentre no s’aprove un Pla de desnuclearització total de l’Estat Espanyol.

dimecres, 20 d’abril del 2011

22 d'abril Manifest Dia de la Terra de 2011

Per un nou contracte verd entre les persones i el Planeta per eixir de la crisi econòmica, política i ecològica.
“NUCLEARS, NO GRÀCIES”
El moviment verd mundial celebra el 22 d’abril el Dia de la Terra, des de l’any 1970 quan més de 20 milions de persones nord-americanes ocuparen els carrers i espais públics per reclamar el dret a una vida saludable i sostenible. Els Verds del PV volem amb aquest manifest “Nuclears, no gràcies” dedicar aquesta data del 22 d’Abril de 2011 a denunciar la situació crítica que viu el conjunt del nostre planeta, ara ja reconeguda per tothom com a canvi climàtic, a la que s'ha afegit el dramàtic i greu accident nuclear de Fukushima, tant greu com el de Txernòbil, units a la dura crisi econòmica internacional, més greu als països europeus de la Mediterrània, com Portugal. Grècia i Espanya, que ha portat a l’atur a milions de persones, el tancament de xicotetes i mitjanes empreses, la crisi estructural de l’agricultura tradicional i a la manca d’expectatives de futur a curt i mitjà termini per a les joves generacions.
Mentre els principals responsables de la crisi econòmica, el sistema financer, la banca, les empreses multinacionals continuen amb els seus guanys milionaris, sense que la majoria de dirigents polítics gosen adoptar cap tipus de mesura que augmente el control democràtic de les seves especulacions i posen al servei de la ciutadania i el teixit econòmic el sistema financer, països com Espanya i territoris com la nostra Comunitat, el País Valencià encara no han vist el fons de la crisi i, dia darrere dia, augmenten les xifres d’atur que ja superen els 4.300.000 de persones sense treball, i l’atonia de les seves economies.
Les solucions a la crisi econòmica que ha imposat la dreta europea que controla la Unió Europea, junt al FMI, ja s'han portat per davant a líders febles com Zapatero i estan essent contestades per l'electorat de molts països, com Islàndia on es reclama que paguen la crisi els autèntics responsables, els bancs i el sistema financer i especulatiu o, com Alemanya, on els Verds avancen com alternativa real de govern, també per la nostra posició històrica contra l'energia nuclear, pel seu perill real i imparable quan es produeix un accident.
Davant d’això, i davant de les properes eleccions municipals i autonòmiques, Els Verds proposem a tota la ciutadania la mobilització activa, és l'hora d'actuar i definir-se per a fer possible un nou contracte social, un nou acord entre les persones amb sentit democràtic i voluntat de canvi real de l’actual estat caòtic de la societat, que es fonamente en l’aposta clara per una nova economia ecològica, més justa amb les persones i més respectuosa amb el Planeta, amb un sistema de participació política de democràcia real i plural, amb igualtat per a totes les formacions polítiques i on l’electorat siga realment el qui controle l’acció dels càrrec públics, per uns Ajuntaments avantguarda contra el canvi climàtic, per la desnuclearització del territori valencià, per unes polítiques que aposten per la plena ocupació, per la reforma de l'agricultura valenciana, per un nou turisme més respectuós amb el medi, per la qualitat de vida i la dignitat de totes les persones.
És l’hora d’un nou contracte ciutadà i verd que actue contra el canvi climàtic, la desforestació, l'escassetat d'aigua neta o els perills de la contaminació nuclear, química i genètica. Una nova economia ecològica amb polítiques de suficiència en tots els àmbits d'activitat humana, de qualitat social i natural en compte de quantitat, amb un nou model de desenvolupament entès com a millora i no com a expansió.
Al País Valencià, una zona mediterrània especialment vulnerable per la gran fragilitat dels seus ecosistemes, des de l'any 1990, les emissions de gasos amb efecte hivernacle s'han multiplicant per 4 incomplint clarament les previsions de Kioto; les fallides constants de la nuclear de Cofrents -la major en potència instal·lada de tot l'Estat- són massa freqüents, mentre alhora s’acumula el perill de la ubicació a Zarra de centenars de tones de residus radioactius d'alta activitat procedents de totes les nuclears de Espanya.
En aquest dia de la Terra de 2011, Els Verds del PV tornem a exigir del Govern d’Espanya que derogue l'autorització a Iberdrola de perllongar el funcionament de la Central Nuclear de Cofrents 10 anys més i programe el seu tancament definitiu per al 2014, mentre desenvolupa, junt a la Generalitat Valenciana, un Pla d’Energies Alternatives i Renovables, i d'Estalvi Energètic, per a poder substituir l’energia elèctrica procedent de la nuclear de Cofrents que consumeix la societat valenciana, el 19% del total del consum, acompanyat de la paralització del projecte de cementeri nuclear, mentre no s’aprove un Pla de desnuclearització total de l’Estat Espanyol.
Els Verds cridem a tot el teixit social ecologista i defensor dels valors eco-socials i cívics, a totes les persones que aspiren a una societat amb democràcia real i participativa, a fer possible el canvi, la superació de l’actual crisi econòmica, ecològica i política per un futur d’esperança i de pau per a la Terra i la gent, on no càpiga la corrupció política i econòmica, on els drets de la ciutadania, dels pobles i de les espècies naturals siguen respectats, on l’economia estiga al servei de les persones, de totes les persones, conservant el Planeta per a que siguen viables les futures generacions.

divendres, 1 d’abril del 2011

2 d'abril Dia Mundial de concienciació sobre l'autisme. Coneixeu què passa al nostre territori?


««Emprendamos juntos este camino hacia un mundo más generoso e incluyente». Amb aquestes paraules tanca el Missatge que el Secretari General, Ban Ki-moon ha llançat amb motiu del Dia Mundial de Concienciación sobre l’Autisme que es celebra el 2 de abril.
Les paraules del missatge no poden ser més clares, parlen d'augment de persones amb autisme, de que la medicina i la ciència estan prestant més atenció però l'opinió pública encara no és prou conscient del tema. També diu el Secretari General que els nens i els adults amb autisme s'enfronten als greus problemes de l'estigma i la discriminació, j a dificultats per accedir a l'assistència. Molts han de lluitar contra múltiples obstacles, dia a dia. La discriminació, els maltractaments i l'aïllament afecten terriblement a molts d'ells i constitueixen una violació dels seus drets humans fonamentals.
Però com sempre el Secretari General llança un missatge d'opitimisme, sí, amb un tractament ràpid i adequat es pot aconseguir, en molts casos, un millorament. L’autisme és un trastorn que es pot detectar als tres primers anys de vida. Per això és tan important informar sobre els símptomes de l'autisme i oferir tractament el més aviat millor.
També, ens diu Ban Ki-moon, és essencial donar suport als pares, crear llocs de treball per a les persones amb autisme acord a les seves capacitats i els seus punts forts, i millorar l'ensenyament públic per respondre més adequadament a les necessitats dels estudiants amb autisme

En definitiva, coses lógiques, prevenció, diagnosi ràpid, assitsència per a la inclusió i suport a les families. PERÒ QUE PASSA AL NOSTRE PAÍS? SABEM QUANTES PERSONES VIUEN AQUESTA DISCRIMINACIÓ? SEGUR QUE LA GENERALITAT NO, DONCS NO FA RES.
Tot i haver sentencies que reconeixen la necessitat d'aules i especialistes als centres, i informes d'experts, i treballs realitzats que demostren que amb un qüestionari ben senzill es pot detectar el trastorn entre els 18 i 24 mesos, no tenim establert cap sistema per dur la prevenció a terme, Què dir de l'atenció als centres d'ensenyament, al suport a les families, somnis!!!!
Hi ha moltes associacions i inclús tenim la Plataforma de Pares amb nens amb autisme de la Comunitat Valenciana però les distintes Conselleries semblen que no els veuen, com si no existiren.
Per això us ho conte, obrim els ulls a la realitat perquè efectivament com diu el Secretari General de l'ONU, és necessari que el Dia Mundial tinga resò ja que, si més no, és una oportunitat per fomentar l'adopció de mesures i la prestació d'assistència. Però no podem quedar-se amb una noticia, s'han d'establir les polítiques necessàries per fer-ho possible. Hem d’exigir-les i hem de treballar per aconsseguir-les. Sí com diu el Secretari General de l’ONU, Emprenguem junts aquest camí cap a un món més generós i incloent.

Pura Peris, candidata a la Presidència de la Generalitat Valenciana, per Verds i Ecopacifistes

«Emprendamos juntos este camino Hacia un mundo más generoso e incluyente». Con estas palabras cierra el Mensaje que el Secretario General, Ban Ki-moon ha lanzado con motivo del Día Mundial de concienciación sobre el Autismo que se celebra el 2 de abril.
Las palabras del mensaje no pueden ser más claras, hablan de aumento de personas con autismo, de que la medicina y la ciencia están prestando más atención pero la opinión pública aún no es suficientemente consciente del tema. También dice el Secretario General que los niños y los adultos con autismo enfrentan a graves problemas del estigma y la discriminación, ya dificultades para acceder a la asistencia. Muchos han de luchar contra múltiples obstáculos, día a día. La discriminación, los malos tratos y el aislamiento afectan terriblemente a muchos de ellos y constituyen una violación de sus derechos humanos fundamentales.
Pero como siempre el Secretario General lanza un mensaje de optimism, sí, con un tratamiento rápido y adecuado se puede conseguir, en muchos casos, un mejoramiento. El autismo es un trastorno que se puede detectar a los tres primeros años de vida. Por eso es tan importante informar sobre los síntomas del autismo y ofrecer tratamiento lo antes posible.
También, nos dice Ban Ki-moon, es esencial apoyar a los padres, crear puestos de trabajo para las personas con autismo acuerdo a sus capacidades y sus puntos fuertes, y mejorar la enseñanza pública para responder más adecuadamente a las necesidades los estudiantes con autismo

En definitiva, cosas lógicas, prevención, diagnóstico rápido, assitsència para la inclusión y apoyo a las familias. PERO QUE PASA EN NUESTRO PAÍS? SABEMOS CUANTAS PERSONAS VIVEN ESTA DISCRIMINACIÓN? SEGURO QUE LA GENERALITAT NO, PUES NO HACE NADA.
A pesar de haber sentencias que reconocen la necesidad de aulas y especialistas en los centros, e informes de expertos, y trabajos realizados que demuestran que con un cuestionario sencillo se puede detectar el trastorno entre los 18 y 24 meses, no tenemos establecido ningún sistema para llevar la prevención a cabo, ¿Qué decir de la atención a los centros de enseñanza, el apoyo a las familias, sueños!!
Hay muchas asociaciones e incluso tenemos la Plataforma de Padres con niños con autismo de la Comunidad Valenciana pero las distintas Consejerías parecen que no los ven, como si no existieran.
Por eso os lo cuento, abrimos los ojos a la realidad porque efectivamente como dice el Secretario General de la ONU, es necesario que el Día Mundial tenga eco ya que, al menos, es una oportunidad para fomentar la adopción de medidas y la prestación de asistencia. Pero no podemos quedarnos con una noticia, se establecerán las políticas necesarias para hacerlo posible. Debemos exigir las y tenemos que trabajar para conseguir la foto. Así como dice el Secretario General de la ONU, Emprendamos juntos este camino hacia un mundo más generoso e incluyente.

Pura Peris, candidata a la Presidencia de la Generalitat Valenciana, por Verdes y ecopacifistas

( publicat en http://www.infoturia.com/index.php/CAMP-DE-TURIA/FIRMAS/2-dabril-dia-mundial-de-concienciacio-sobre-lautisme-coneixeu-que-passa-al-nostre-territori.html)

més informació, entre d'altres. http://plataformapadresteacv.wordpress.com/ http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2011/01/02/sanidad-desentiende-autistas-siete/770402.html
http://www.elpais.com/articulo/Comunidad/Valenciana/Admitida/denuncia/deficiencias/aula/ninos/autistas/elpepuespval/20070614elpval_17/Tes
http://www.un.org/es/events/autismday/sgmessage.shtml