Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dimecres, 30 de març del 2011

ELS VERDS COMPROMESOS AMB EL COMERÇ JUST



Pura Peris, candidata a l’Alcaldia de L’Eliana, signa el compromís d’incorporar al seu programa electoral les propostes de la campanya llançada per Ideas Comercio Justo.

“Per ls Verds no suposa cap esforç aquest compromís ja que forma part del nostre ideari polític” afirma la candidata, “per aquest motiu ens congratulem de que organitzacions com Comercio Justo IDEAS, a través de la Coordinadora Estatal de Comerç Just animen a aquells i aquelles que volen representar a la ciutadania ho facen des de valors de solidaritat i justícia social”
“En sintesí, es tracta d’assumir realitzar politiques públiques concretes que van des del suport a projectes de cooperació internacional que beneficiïn els grups de productors de països empobrits, fins a la incorporació de criteris ètics i de comerç just en els processos de contractació pública, aspectes que els Verds creiem han de formar part del quefer dels representants de la ciutadania, des que ocupen càrrecs públics”, continua la candidata.
“Ens agradaria que aquesta campanya tinguera una gran seguiment i un gran éxit, sens dubte tots guanyariem” ha conclós Pura Peris

dissabte, 26 de març del 2011

26 de març. més que una hora. contra el canvi climàtic actúa



Ja queda menys d'una hora per a que en la nostra peninsula compartim l'hora del Planeta, la crida mundial que WWf llança per cinquè any consecutiiu. perquè el canvi climatics ens afecta a tots amb independència d'on vivim i de com vivim, però sens dubte afecta en major mesura a aquells que damunt pateixen els abusos dels mercats i de les regles de les grans inertancionals comercials, farmacèutiques,industrials, que sols pensen en benficis i no en la humanitat, els Verds volem que tothom s'unisca a la crida feta a nivell internacional.
Com doiiu molt clarament el lema d'enguany ES MES QUE UNA HORA, és la forma que tenim de dir prou, a les explotacions, als mercantilismes, a les injusticies que imposen els diners i els interessos sobre els éssers humans i el seu entorn, és la forma en que hem de reivinidicar la pau i la sobirania alimentària, de fer palés que hem de conservar la terra per a les generacions futures, de signar un pacte d'equliibri entre la nostra forma de vida i els ecosistemes que ens envolten,
Per tot això els Verds de L'Eliana us demanem que s'uniu a aquesta crida. Demostrem que efectivament sóm d'un mòn just, igualitari, solidari, pacifista i que som capaços de dir prou,
APAGUEM LA LLUM , ENCENEM EL PLANETA, ÉS MÉS QUE UNA HORA!!!

Ja queda menys d'una hora per a que en la nostra peninsula compartim l'hora del Planeta, la crida mundial que WWF llança per cinquè any consecutiiu. Perquè el canvi climatic ens afecta a tots amb independència d'on vivim i de com vivim, però sens dubte afecta en major mesura a aquells que damunt pateixen els abusos dels mercats i de les regles de les grans internacionals comercials, farmacèutiques,industrials, armamentístics que sols pensen en benficis i no en la humanitat, els Verds volem que tothom s'unisca a la crida feta a nivell internacional.
Com diu molt clarament el lema d'enguany ES MES QUE UNA HORA, és la forma que tenim de dir prou, a les explotacions, als mercantilismes, a les injusticies que imposen els diners i els interessos sobre els éssers humans i el seu entorn, és la forma en que hem de reivinidicar la pau i la sobirania alimentària, de fer palés que hem de conservar la terra per a les generacions futures, de signar un pacte d'equliibri entre la nostra forma de vida i els ecosistemes que ens envolten,
Per tot això els Verds de L'Eliana us demanem que s'uniu a aquesta crida. Demostrem que efectivament sóm d'un mòn just, igualitari, solidari, pacifista i que som capaços de dir prou,
APAGUEM LA LLUM , ENCENEM EL PLANETA, ÉS MÉS QUE UNA HORA!!!

dijous, 24 de març del 2011

23 de març de 2011. Ens presentem com candidatura local


El passat dimecres 23 de març es va presentar al Restaurant La Miló de L’Eliana la candidatura local d’El Verds de L’Eliana. L’acte va contar amb la presència del Secretari d’organització de la Cofederación de Los Verdes Toni Roderic i del Portaveu d’Els Verds del Pais Valencià Joan Francesc Peris, que arroparen a la Candidata local Pura Peris. L’acte, al qual assistiren els membres de la llista local i nombrosos veïns del nostre municipi, va donar arranc a la campanya local.
Toni Roderic va expressar la seua satisfacció per la celebració d’actes com aquests que donen a conèixer les nostres propostes i que ens fan arribar als ciutadans dels municipis. A temps afirmava que La Confederació de los Verdes, membre del partit Verd Europeu no podia faltar a l'acte ja que , va recordar, Pura Peris no sols serà eurodiputada sino que a més representa el compromís de l'ecologisme politic dia a dia, motiu per la qual ha sigut també triada pels Verds per a ser la candidata a la Presidència de la Generalitat en les eleccions autonòmiques.
Per la seua part Joan Francesc Peris va destacar l’importància de fer-nos visibles en un context en el qual tot el que no és PP o PSOE sembla que no existeix. Comentà la importància d’una força política com la nostra que en Europa ha assolit molta força i governa en moltes ciutats i que planteja clarament altra manera de fer política.
Finalment la Candidata Pura Peris va manifestar la seua satisfacció per poder conpartir la seua llista amb persones que mostren la diversitat, pluralitat i riquesa exstent en el nostre poble, i va fer palès que això l’encoratja per treballar colze amb colze amb tots itotes per tal de fer arribar el missatge d’Els Verds a tots els ciutadans del nostre municipi per tal d’aconseguir L’Eliana que volem.
Una vegada acabats els parlaments els assistents compartirem una picadeta i una xarradeta molt agradable en un ambient i un gust que Javier i Carmen de la Miló mostraren la seua professionalitat. Des del col.lectiu gràcies a tots i totes per fer-ho possible

dimarts, 22 de març del 2011

El clima i tu. 23 març. Dia Meteorològic Mundial


Cada any, el 23 de març, l'Organització Meteorològica Mundial, els seus 189 Membres i la comunitat meteorològica internacional celebren el Dia Meteorològic Mundial amb l'elecció d'un tema oportú. Aquest dia commemora l'entrada en vigor, el 1950, del Conveni pel qual es va establir l'Organització. Posteriorment, el 1951, l'OMM va ser designada organisme especialitzat del sistema de les Nacions Unides.
El tema d'enguany és "El clima i tu ". lema que sintetitza el major acostament que es vol aconseguir entre els serveis meteorològics i la societat mitjançant la implantació de nous serveis climàtics per al públic. En un món globalitzat com l'actual, on l'accés a la informació s'ha tornat universal gràcies a Internet, hem d'aproftar les eines per incrementar notablement la quantitat i la qualitat del serveis que es posen a l'abast dels usuaris,

Segons la OMM les estadístiques demostren que cada vegada són més les persones afectades per catàstrofes relacionades amb fenòmens meteorològics i climàtics.

Més informació: www.wmo.int / pages / index_es.html

dilluns, 14 de març del 2011

Cada peça compta. 14 de març Dia Europeu de prevenció de les malalties cardiovasculars


Amb motiu del Dia Europeu de Prevenció del Risc Cardiovascular, que se celebra el dilluns 14 de març, la Fundació Espanyola del Cor (FEC) recorda la importància d'evitar els clàssics factors de risc (hipertensió, tabaquisme, colesterol elevat, diabetis, obesitat), però també alerta sobre l'aparició d'altres nous que amenacen també al nostre cor, com l'apnea del son, l'estrès, la contaminació o el consum de drogues.
És evident que polítiques com les que els Verds proposem, alimentació ecològica i de proximitat, foment i forta inversió en mitjans de transport eficientment ecològics, suposen llocs de treball verds, combat contra el canvi climàtic i salut per a les persones, en defiinitiva desenvolupament sostenible, eixe és el Green Niew Deal dels Verds.

Cada any moren 17,1 milions d'persones al món a causa de les malalties cardiovasculars i segons l'Organització Mundial de la Salut, el 80% de les morts prematures podrien haver evitat amb un estil de vida saludable i reduint factors de risc. A Espanya, les malalties cardiovasculars constitueixen la primera causa de mort.

Segons estudis publicats recentment, les persones que habiten en llocs propers a una autopista o una carretera altament transitada, pateixen un deteriorament de les artèries el doble de ràpid de les que viuen en zones menys contaminades. En concret, el gruix de les seves artèries caròtides augmenta 5,5 micròmetres més per any. A més, la contaminació té efectes nocius immediats sobre el funcionament de les nostres artèries, reduint instantàniament la seva capacitat vasodilatadora. Si l'exposició es manté, la pol.lució podria provocar, a llarg termini, el engrossiment i acumulació de greixos a les artèries i desembocar en una arteriosclerosi.

Es calcula que a Espanya es produeixen ja prop de 16.000 morts lligades a la contaminació. S'estima que si una ciutat de les dimensions de Madrid o Barcelona reduís el nivell de contaminació al recomanat a nivell internacional, es disminuiria en 1.800 el nombre anual d'ingressos hospitalaris per malaltia cardiovascular i respiratòria i en 3.500 el nombre de morts.
més informació http://www.fundaciondelcorazon.com/

diumenge, 13 de març del 2011

12 de març de 2011, una vesprada on les protagonsites van ser dones valentes,


Ahir 12 de març de 2011 al Centre Socio cultural teniem una cita amb Monica Frassoni, Presidenta del Partit Verd Europeu. Tot i que la vesprada no era la millor per fer un acte públic amb l'oratge, el poble en festa plena amb el tren faller i les condicions d'accés al local amb algunes incidències, l'acte va comptar amb gran assistència i va resultar enriquidor i il.lusionant.
Abans de començar la xerrada la nostra candidata Pura Peris va donar la paraula a Reis Juan i Laia Climent per a que ens contaren com s'havia gestat el grup de dones " Les dones diem prou a Camps" del que Pura Peris també forma part, grup plural, ampli i obert que fa tan sols uns dies es va presentar a la premsa i que ja compta amb més de 400 adhesions. Com ens va comentar Reis lacte a L'Eliana era el primer acte públic que el grup feia i era impotant per al grup poder tenir la possibilitat de que la Presidenta del Partit Verd Europeu dona lluitadura i italiana signara, com així va fer, el manifest.
Després de donar compte de l'extens curriculum de Monica Frassoni Pura Peris li va donar la paraula i Monica ens va a animar a explicar a la ciutadania com les forces verdes i progresistes podem ser la solució a molts dels greus problemes en els que s'enfrontem.

Mónica Frassoni va destacar els programes d'actuació d'Els Verds en les moltes ciutats europees on tenen presència en matèries d'agricultura de proximitat, polítiques d'estalvi i eficiència energètica, de reactivació econòmica i de l'ocupació junt als sectors empresarials de les noves tecnologies i les energies renovables, i programes de consum responsable i reforç del petit comerç davant de les grans superfícies comercials, entre altres propostes.

"Els regidors Verds en Europa no són solament avantguarda en la lluita contra el canvi climàtic, també reforcen l'economia i l'augment dels llocs de treball amb el seu impuls a les noves oportunitats que ofereix el mercat de proximitat i les energies renovables" va dir Mónica Frassoni.
Sens dubte una acte encoraginador per continuar treballant malgrat els intents de minimitzar i adulterar la serietat dels Verds com també en s va contar que oassa a tots els nivells de política ja siga local, autonòmica, estatal o europea, ens comentava mentre gaudia del tren faller del nostre poble i es feia una servesseta amb nosaltres.
Gràcies Monica pel teu suport i el teu exemple,

dissabte, 12 de març del 2011

Monica Frassoni Presidenta del Partit Verd Europeu a L'ELiana,


Monica Frassoni Presidenta del Partit Verd Europeu estarà avui 12 de març a les 18 hores en el centre socio cultural amb la xerrada "ciutats verdes ciutadania feliç" organitzada pels Verds i presentada per la nostra candidata Pura Peris i amb la intenció d'intercanviar opinions sobre les possibilitats de consolidar el projecte polític verd i de les solucions que aporta l'ecologisme polític en aquests moments tant per al nostre poble com per al nostre país.

Abans de la xerrada el col.lectiu "les dones diem prou a Camps" presentaran el manifest per a que la Presidenta del Partit Verd Europeu, Mónica Frassoni done el seu suport. Per a tal fi, a més de Pura Peris, estaran per lliurar el manifest Reis Juan, Laia Climent I Rosanna Pastor totes quatre membres del col·lectiu "les dones diem prou a Camps" presentat fa uns dies a València.
D'aquesta manera el col.lectiu vol teixir complicitats internacionals respecte a la degradació de la democràcia i dels serveis públics al País Valencià tal i com les dones han denunciat a Itàlia.

dilluns, 7 de març del 2011

"Les dones diem prou a Camps". Els Verds mostrem el nostre recolzament i adhesió al col.lectiu i al seu manifest


Aquest matí, el col·lectiu Les dones diem prou a Camps, ha presentat el seu manifest fundacional en roda de premsa a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània. El col·lectiu nascut de la iniciativa de dones de diferents àmbits, d'edats i procedències, ja compta a hores d'ara amb l'adhesió de més de 300 dones, la majoria d'aquestes a través de les xarxes socials i de personalitats destacades com Imma Sancho (Actriu de l’Alqueria Blanca), Amalia Garrigós (Periodista Ràdio 9), Rosana Pastor (Actriu), Carme Miquel (Escriptora), Empar Salvador (Presidenta del Fòrum per la Memòria del País Valencià), Francisca Cuesta Navarro (Secretaria Seccion Sindical C.G.T. Ford españa,S.l.), o Carme Amoraga (Escriptora, a més de diversos col.lectius, entitats i partits polítics.
Segons, el col.lectiu, que demà participarà a la manifestació del Dia Internacional de la Dona Treballadora a València, “les dones italianes han dit PROU a Berlusconi i la seua impunitat esfereïdora i les dones egípcies han dit PROU a la dictadura indecent de Hosni Mubàrak. Davant la desfeta dels mínims drets bàsics com la llibertat d’expressió, d’informació, d’educació, de tria de model familiar o de model econòmic, les dones valencianes diem PROU a Francisco Camps i al seu govern manipulador, corrupte i censor. Sabem quin món volem i anem a fer-lo possible”
El manifest, que estat presentat per una representació de les dones sotasignants formada per Reis Juan (periodista), Gemma Pasqual (escriptora), Pura Peris (Professora de Dret), Anna Peña (Periodista), Mercè Teodoro (Advocada), Rosa Roig (escriptora) i Núria Cadenas (periodista i escriptora), vol encoratjar a les dones valencianes “a dir prou a la desfeta de l’escola pública valenciana perquè els nostres fills tenen dret a una educacíó de qualitat i en valencià. A dir prou al menyspreu permanent i sistemàtic de la nostra cultura i la nostra llengua. A dir prou a la manipulació de la nostra RTVV que és nostra però no com la volem, així com a la censura encoberta i a l’assassinat permanent de la llibertat d’informació censurant les emissions de TV3, televisió germana amb la qual hem estat units més de vint anys i a dir prou a la corrupció instal·lada en el Consell i en altres institucions públiques regides pel seu partit. Les dones sabem que no podem permetre ni un sol càrrec polític més corrupte, ni sospitós de ser-ho”.
El col·lectiu que ja ha fet public un blog i que recull adhesions a través de la seua pàgina a facebook, conclou que “aquesta societat no és la que volem per a les nostres filles i fills. Tenen dret a viure en una societat elevada culturalment. Tenen dret a ser lliures a l’hora de triar religió, pensament, estudis. Tenen dret a ser un poc més feliços que els qui els hem precedit i vostè ho impedeix amb les seues males maneres de fer política. ho diem clar i alt senyor Camps, en la nostra llengua, la que ens estimem: el valencià. I no prenga la força de les dones com una actitud anodina i sense importància. El carrer és nostre. El món ha sigut i és nostre. Fins ací hem arribat! Diem PROU!”, ha sentenciat.
fotografia. De dreta a esquerra Mercè teodoro, Núria Cadenas, Rosa, Roig, Gemma Pasqual, Reis Juan, Pura Peris i Anna Peña més informació.

lesdonesdiemprou@gmail.com // http://lesdonesdiemprouacamps.blogspot.com Tlf: Gemma Pasqual 616145061