Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




divendres, 14 de gener del 2011

Ampliat el termini per inscriure's en els cens electoral el migrants, el nou termini és el 22 de gener


El govern espanyol ha decidit ampliar el termini que per puguen inscriure's en el Cens Electoral dels estrangers que vulguen votar a les eleccions municipals del proper 22 de maig, segons han confirmat fonts del Despatx del Ministeri de l'Interior a l'Ambaixada de l'Equador a Madrid.

El termini, que s'havia iniciat el passat 1 de desembre i havia de concloure el proper 15 de gener, s'ha decidit estendre fins el dimarts 25 de gener.

Divendres passat, 7 de gener, l'ambaixador equatorià va dirigir una comunicació al vicepresident primer i ministre de l'Interior d'Espanya, demanant l'ampliació del termini.

En la seva carta el diplomàtic recordava que la inscripció en els padrons electorals constitueix un dels requisits perquè puguen votar en les properes eleccions municipals els ciutadans equatorians i d'altres nacionalitats residents a Espanya, els països tenen signats convenis en aquesta matèria.

En el termini inicialment fixat per l'esmentada inscripció, de l'1 de desembre al 15 de gener de 2011, s'incloïen diversos ponts, les festivitats nadalenques i de cap d'any, així com altres inconvenients administratius que en el seu moment van ser posats en coneixement de la Junta Electoral Central, cosa que ha provocat que alguns equatorians no hagin pogut fer el registre corresponent.

Els inconvenients esmentats es referien a l'exigència del certificat de residència emès per una Comissaria de Policia com a requisit addicional per a la inscripció dels estrangers en el padró electoral, certificat que segons va saber l'ambaixada equatoriana, es lliurava als interessats en un termini de 25 dies, encara que posteriorment aquest termini es va reduir a un sol dia, després que les autoritats espanyoles van haver disposat la màxima prioritat per a la seva emissió.

més informació
http://www.laguiadelinmigrante.es/index.php/sociales/201-espana-amplia-el-plazo-para-que-los-extranjeros-se-inscriban-en-el-censo-electoral.html

http://www.embajadaecuatorianaenespania.com/

dissabte, 1 de gener del 2011

La pujada de la llum i el bono social per als més desprotetgits.


Mentre trobem solució al tema de la Llum al menys que els més desprotegits sapiguen els seus beneficis- demaneu el bono social
La pujada de la llum, el gas i altres serveis com els ferrocàrrils tornen a mostrar com els mercats manen i els usuaris pateixen els "amors" entre Governs i liders energètics.

Ara bé és possible que alguns ciutadans i ciutadanes pugue "fugir" a la pujada fent una mica més "suau" la seua situació ja ben difícil: parle del Bono social, una fòrmula mitjançant la qual es congela la tarifa aplicable als consumidors que compleixen determinats requisitis per un periode de dos anys fins 2012.

D'aquesta manera la pujada de gener de 2011 no afectarà a aquells que tinguen recongeut el bono social.

Volem recordar ara aquesta qüestió ja que encara que les empreses i el Govern ho varen anunciar quan es va aprovar en juliol de 2009 de segur que hi ha consumidors que en aquell moment no podien acollir-se i ara sí.

Qui por beneficiar-se de la congelació de la tarifa?

totes les persones físiques consumidores d'electricitat, en el seu domicili habitual que compleisquen qualsevol dels següents requisits:

- que tinguen una potència contractada inferior a 3 kW.

- que amb 60 o més anys d'edat, acredite ser pensionistes del sistema de la Seguretat Social per jubilació, incapacitat permanent o viduïtat, i que reben les quanties mínimes vigents en cada moment per a aquestes classes de pensió pel que fa als titulars amb cònjuge a càrrec o als titulars sense cònjuge que viuen en una unitat econòmica unipersonal, així com els beneficiaris de pensions de l'extingida assegurança obligatòria de vellesa i invalidesa i de pensions no contributives de jubilació i invalidesa majors de 60 anys.

- les Famílies nombroses.

- que formen part d'una unitat familiar que tingue tots els seus membres, en edat de treballar, en situació d'atur.


Si es trobeu en qualsevol d'aquestes circumstàncies NO HO DUBTEU DEMANEU EL BONO SOCIAL.

MÉS INFORMACIÓ

https://www.iberdrola.es/webibd/corporativa/iberdrola?IDPAG=ESWEBCLIHOGELESUMSBS

http://www.mityc.es/energia/Tur/Bonosocial/Paginas/BonoSocial.aspx