Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dimarts, 29 de setembre del 2009

Complir amb la paraula donada


De ben menuda sempre he pensat, perquè així m'ho han ensenyat, que les persones sols tenim el que som i som el que fem, i més encara, hem de ser jutjats per allò que diguem que anem a fer i després amb total facilitat, impunitat i tal vegada covardia oblidem.
És per aixó que avui estic contenta de poder contar-vos la visita que tindrem el proper 2 d'octubre a València, Oriol Junqueras (ERC) Eurodiputat de los Verdes-ALE, primer candidat de la coalició electoral Europa dels Pobles Verds i gràcies a la qual, en l'últim any de legislatura ocuparé jo el lloc que ara ocupa l'Oriol.

I es preguntareu perquè estic contenta, lógicament la pròpia visita com a valenciana ja m'alegra però es que a més l'agenda prevista per a l'Eurodiputat em permet complir la paraula donada en campanya electoral.
Sí amigues i amics, gràcies a la coalició electoral, ja tenim Eurodiputat que des del primer moment també està treballant per la Terra, la llengua i la gent del País Valencià i que entre d'altres moltes tasques importants que té al Parlament Europeu, és també la nostra linia directa.
En plena campanya electoral, els candidats valencians de la coalició es vam reunir amb el President de la Unió de Llauradors i Ramaders per intercanviar impressions i propostes per dur a Europa, reunió en la que em vaig comprometre a dur la veu del camp valencià al Foro Europeu. Per eixe motiu m'ompli de satisfacció que la primera visita de l'Oriol siga precissament per recollir eixes propostes de la Uniò de Llauradors i Ramaders i dur-les ja a Europa.

Però no és l'únic compromís, Els Verds del País valencià lluitem per que el tractament de residus complisca la normativa europea i venim recolzant les plataformes anti plans zonals que tant estan malbaratant el nostre territori i comptem com a senyeres les plataformes de les comarques afectades pels plans de la Safor i La Costera que com sabeu afecta a moltes comarques del nostre País.
Doncs bé, si hem de dir-li a Europa què passa, qué millor que fer-ho ja abans de que siga massa tard?.
Així que després de la reunió en València (10.30 h), baixarem a Gandia (13 hores), on en el Casal Jaume I escoltarem la veu de les plataformes. És clar, que s'endurà a més una carpeta amb més peticions d'altres llocs com ara Novelda i el problema del sector del marbre. O d'un poblet que és de Murcia però tan propet a nosaltres San Pedro del Pinatar i que tenen greus problemes de contaminació per fàbriques no controlades; li contarem alguna coseta sobre el Parc Natural del Túria, dels paranys, en fi....iniciem la legislatura europea, moltes qüestions durem a Europa, però a pams i no a vares.... ara amb l'Oriol (ERC), després amb l'Ana (BNG), més tard amb l'Iñaki (ARALAR) i després em tocarà a mi (Els Verds).

Tots compromesos i disposats a lluitar per allò que creiem. Tots plegats en el mateix grup parlamentari i així comptem amb la força dels verds europeus i dels pobles que lliuten per la seua identitat.
El moviment es demostra caminant, les promeses en campanyes electorals complint-les el més aviat possible.

ELECCIONS ALEMANYA, Budestag 27-09-09




El sistema electoral alemany és mixt. Combina un sistema majoritari uninominal per districtes (Erststimmen) (primer vot), amb un sistema proporcional amb repartiment per (Lander) estat federat mitjançant llistes de partit ordenades (Zweitstimmen) (Segon vot). Per accedir al parlament és necessari obtenir el 5% en el conjunt de la República.
El parlament (Bundestag) té com a mínim 598 diputats. Que es reparteixen per població entre els diferents estats, la meitat 299 per cada sistema. Els partits presenten tants candidats com diputats corresponen a l'estat, en una llista ordenada numèricament. També presenten a candidats en cadascuna de les circumscripcions personals. Poden, i solen coincidir, ser candidates en un i altre sistema.
El dia de la votació es compten per separat el primer i el segon vot. La persona que guanya (majoria simple) en un districte, és elegit diputat. Després es compten els segons vots en els lander i es fa un repartiment proporcional entre els diferents partits, a nivell federal per a cada partit, i dins de cada partit entre les llistes de cada land. Després es comparen els resultats de cada partit 1del 2n vot amb els del 1r vot en cada estat i si hi ha més s'assenyalen els escons addicionals (Überhangmandate) que se sumen al parlament.
El tribunal Constitucional ha fallat que el sistema és parcialment inconstitucional i ha donat 3 anys, fins a 2011 per corregir-lo, però encara no s'ha fet.

EL RESULTAT EN 2009


En aquesta ocasió el Bundestag tindrà 24 seients addicionals (tots per a la CDU / CSU), un total de 624 diputats i una majoria de 311.
La participació ha estat la més baixa de la història, només un 70.8%.
Tots els partits grans han baixat i els petits i extraparlamentaris han pujat.
* La CSU és el partit conservador de Baviera, la CDU partit cristià demòcrata no es presenta al land mitjançant el pacte de germanor de tots dos partits. Dur treball els espera sobre tot, a Die Linke i Die Grüne. des d'aci l'enhorabona a tots dos!
( gràcies a Pedro. J. Collado per la seua tasca informadora)

dimarts, 22 de setembre del 2009

COMUNICAT DE LA PLATAFORMA CÍVICA VALENCIANA CONTRA L'EXPLOTACIÓ SEXUAL I EL TRÀFIC DE DONES I MENORS


Amb el permís de la plataforma, utilitze el meu blog per donar publicitat a la npta de premsa que ha preparat al voltant del 23 de setembre, dia Internacional Contra l'Explotació Sexual i el Tràfic de Dones i Menors, instaurat a l'any 1999 per la Conferència Mundial de la Coalició contra el Tràfic de Persones en coordinació amb la Conferència de Dones a Bangla Desh.

La Plataforma Cívica Valenciana contra l'Explotació Sexual i el Tràfic de Dones i Menors amb aquest motiu vol manifestar:

• L'explotació sexual és la forma més brutal de la violència masclista, un atemptat contra els drets humans on els criminals haurien de tindre el mateix tractament que en els críms de guerra.

• La Plataforma ha interposat denúncies per al tancament de locals de Velluters on es mantenen dones i menors en condicions d'esclavitud, però la nostra lluita no és redueix a un barri. No perseguim “netejar els carrers de prostitutes”, sinó eliminar de la societat els mafiosos, traficants i proxenetes que mantenen els seus negocis.

• El tràfic de dones i menors per a l'explotació sexual és el segon negoci més rendible després del tràfic d'armes i no podem oblidar que el 90% de la prostitució a Espanya l'exerceixen dones estrangeres víctimes de les màfies.

• El País Valencià és la segona autonomia amb més explotació sexual, on el nombre de dones i xiquetes ingressades anualment a aquest “mercat” se situa al voltant de les 14.200.

• El Govern i les institucions han de vetlar per la reparació a totes aquestes dones i xiquetes, per l'aplicació de la igualtat de sexes en la societat. El Plan Contra la Trata del Govern de l'Estat, malgrat ser un primer pas, no és sinó una declaració d'intencions amb moltes mancances.

Per tot això, exigim:


• Del Govern de l'Estat el canvi de la càrrega de la prova en els casos de les víctimes de l'explotació sexual. La protecció i assistència a les víctimes ha de donar-se amb independència de si interposen o no denúncia.

• La persecució de les màfies i proxenetes, la confiscació dels seus béns i la destinació d'aquests en assistència integral i reinserció per a les víctimes de les màfies.

• La reforma del Codi Penal, que actualment només troba delicte el guany dels proxenetes amb la prostitució.

• El compromís real del Govern per a perseguir les màfies, mitjançant convenis internacionals i protocols comuns d'actuació dels diferents àmbits policials.

• La prohibició dels anuncis de prostitució en premsa, que contribueixen a l'esclavitud d'éssers humans perquè els diaris cobren uns importants ingressos.

• Així mateix, en l'àmbit de la nostra comunitat autònoma, demanem als Govern autonòmic , Ajuntaments i delegació del Govern, la persecució de les màfies que exploten a les dones en polígons i carreteres, el tancament de tots els prostíbuls de les nostres ciutats que mantenen segrestades i explotades a les dones i menors i l'ajuda i reparació de totes les víctimes.

Així mateix, la Plataforma vol recordar que hui, 23 de setembre, a les 19.00 en el Centre Octubre, sala de premsa de l'últim pis, tindrà lloc la projecció del curt del cineasta Samuel Sebastià: Atención, putas. Posteriorment hi haurà un xarrada debat.

Per la PCVCESTTMM,
Macu Gimeno
Es pot dir més alt però no més clar, des d'els verds els nostre recolzament i suport, endavant!!

22 de setembre, dia europeu sense cotxes

Avui és el dia europeu sense cotxes, però no tothom és conscient de la necessitat de canviar de model de transport, de model de vida... Sí en moltes ciutats avui veure'm com les bicicletes, ben lluïdes, faran marxes pels carrers els quals podran transitar sense moltes dificultats. No, no penseu que és que han augmentat els carrils per a les bicis o que el transport públic per fi es de debó col.lectiu ecològic i eficient, No, tan sols és que els responsables municipals han preparat el trànsit per a l'ocasió. Demà continuarem igual, amb vehicles particulars desaprofitats anant a tots els llocs, amb pocs transports públics i mal combinats per poder deixar-nos el cotxe a casa, sense carrils bicis per on anar. I que dir de les persones amb diversitat funcional? Elles breguen tots els dies amb el greus problemes de mobilitat de les nostres ciutats insensibles, inhumanes, intransitables. S'imagineu, per exemple, com d'agradable resulta el passeig d'una persona que ha de desplaçar-se amb cadira adaptada per un carrer cèntric de qualsevol ciutat?
En el dia europeu sense cotxe us anime a passejar pels carrers de les ciutats amb el ulls dels altres, amb els ulls d'aquells que sols gasten transport públic perquè no tenen altra possibilitat, amb els ulls d'aquells que voldrien anar en bici o a peu i resulta impossible, amb els ulls d'aquells que no poden ni tan sols creuar el carrer o entrar en una botiga o bar perquè un graò, per molt petit, que siga s'ho impedeix.
I quant ho feu actueu en conciència

divendres, 11 de setembre del 2009

1959 vs 2009

Una molt bona amiga m'ha remés aquesta comparativa que us trasllade, per a reflexió però sobre tot, sobre tot, per a riure un poc el cap de setmana.
Gràcies a Gabriela per la seua amistat
ahí va:

1959 vs 2009

Escenario 1 : Juan no se queda quieto en clase. Interrumpe y molesta a los compañeros.
Año 1959: Mandan a Juan a ver al director y éste le da una buena perorata.. Vuelve a clase, se sienta en silencio y no vuelve a interrumpir más.
Año 2009: Se le administran a Juan grandes dosis de Rivotril. Se transforma en un Zombi. La escuela recibe una subvención por tener un discapacitado.


Escenario 2 : José se cae mientras corría una carrera y se raspa la rodilla. Su
profesora, María, se lo encuentra llorando al borde del camino María lo abraza para confortarlo.
Año 1959: Al poco rato, Juan se siente mejor y sigue jugando.
Año 2009: María es acusada de abuso y se enfrenta a tres años de cárcel. José se pasa
cinco años de terapia en terapia. Sus padres demandan al colegio por negligencia y a la profesora por trauma emocional, ganando ambos juicios. María se suicida tirándose de un edificio..



Escenario 3 : 31 de octubre.
Año 1959: Llega el día del cambio de horario de invierno al horario de verano. No pasa nada.
Año 2009: Llega el día del cambio de horario de invierno al horario de verano. La gente sufre trastornos del sueño, depresión y celulitis.

Escenario 4 : El fin de las vacaciones.
Año 1959: Después de comerse una caravana interminable con toda la familia metida en un seiscientos tras 15 días gasoleros en la costa, se terminan las vacaciones. Al día siguiente se trabaja y no pasa nada.
Año 2009: Después de volver de Cancún, en un viaje 'all inclusive', se terminan las
vacaciones y la gente sufre del síndrome del abandono, pánico y seborrea....

¿CUÁNDO FUE QUE NOS VOLVIMOS TAN PELOTUDOS..?

diumenge, 6 de setembre del 2009

Los verdes ( confederación) European Green Party

Avui us contaré una mica de l'organització on Els Verds del País Valencià ens trobem confederats a nivell estatal: Los Verdes.

és una Confederació de partits polítics de més de 20 anys d'Història, al nostre país.
És la casa comuna de totes les persones aposten per l'ecologia política i pretenen fer realitat el Green New Deal.
Com a representant del Partit Verd Europeu, Los verdes seguim treballant des del nostre inici per la consolidació dels Verds com el referent polític verd a Espanya, la qual cosa no és tasca fàcil ja que tota la nostra Història ha estat marcada, i encara ho està, per la competència d'una quantitat innombrable de partits que, amb l'adjectiu verd en la seva denominació, confonen l'electorat i disgreguen el vot ecologista, impedint la consolidació del legítim representant a l'Estat Espanyol, que sota aquesta denominació és membre de ple dret del Partit Verd Europeu , "Els Verds". (QUE NO US CONFONGUEN)

Una mica d'història.

Va ser a principis dels anys 80 quan, amb la visita de l'activista alemanya Petra Kelly, 16 activistes ecologistes de tot Espanya van signar el "Manifest de Tenerife", en què s'exposa la necessitat de, "paral lel a l'exercici irrenunciable de la pressió social ", no poder confiar més en els partits existents en el moment, per aconseguir" cotes creixents de qualitat de vida i de gaudi adequat dels recursos naturals ". A partir d'aquest manifest, es va formar una gestora que va acabar l'any 1984, amb la inscripció de "Los Verdes" al Registre de partits polítics del Ministeri de l'Interior. El 8 d'octubre de 1988, Los Verdes van aconseguir el reconeixement europeu de la "Aliança Verda Europea", coordinadora de tots els partits verds d'Europa, que més tard es transformaria en la Federació Europea de Partits Verds "i que acabarien en la fundació a Roma, el 2004, del Partit Verd Europeu, primer partit europeu transnacional del que "Los Verdes" és legítim representant d'Espanya. A la confederació estatal Los Verdes estan representades les nacionalitats i territoris on hi ha una veritable implantació ecologista, representant la unitat dels Verds a la diversitat territorial.
A Els Verds pertanyen com a partits membres de ple dret:

- Els verds d'Andalusia.
-Els verds d'Astúries.
- Els Verds de Cantàbria.
- Els verds d'Euskadi (Berdeak)
- Els verds de les Illes. (Els Verds de Mallorca)
-Partit verd Canari.
- Els verds de Castilla-La Mancha.
- Els verds de Castilla y lleó.
- Els Verds-Opció Verda. Catalunya
- Els Verds d'Extremadura.
- Els Verds de la Rioja.
- Els Verds de Madrid.
- Els verds de Múrcia.
- Els Verds del País Valencià.

Com a representant del Partit Verd Europeu, els Verds seguirem treballant per la consolidació dels Verds com el referent polític verd a Espanya i per seguir oferint, d'acord amb els postulats del Partit Verd Europeu, el nostre espai com un lloc de confluència obert a tots els partits o organitzacions verds, així com a tots aquells que vulguin consolidar aquesta unitat d'acció que ja es troba a Los Verdes. En aquest treball aunaremos esforços intentant arribar a tots els territoris que encara no formen part de la confederació Los Verdes mantenint en aquests moments converses i contactes amb organitzacions a Aragó (observadors), Galícia i Navarra (membre adscrit al comitè executiu).

Els Verds/ Los Verdes és la casa comuna de totes les persones aposten per l'ecologia política i pretenen fer realitat el Green New Deal.