Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dissabte, 23 de maig del 2009

Ja s'ha iniciat la campanya! ah, què no sabeu? hi ha eleccions europees!!

Ja estem en plena campanya electoral i per tant ja anirem notant com alguns van a treballar molt per menysprear a altres, bé diguent que ells són els genuins, els autèntics i no els que estem "captivats" en altres coalicions o partits. Tant se val! el què és de debò important és que les ciutadanes i ciutadans tinguen de primera mà la informació que cal i per això res millor com presentar les nostres propostes de treball a Europa.
Lógicament com a candidata d'els Verds en la Confederación de Los verdes ( partit integrat en el partit verd Europeu) les propostes que aportem a la coalición electoral d'Europa dels Pobles Verds són les del propi European Green Party i que tothom que vullga pot llegir en http://europeangreens.eu/fileadmin/logos/pdf/Manifesto_in_Spanish_final.pdf adobades amb la màxima verda de pensament global, actuació local, que s'enriqueix amb la formació de la coalició. Així les coses, i com que ja estem en campanya aci teniu algunes de les meues, nostres, propostes en Europa dels Pobles verds:
UNA EUROPA QUE LLUITE CONTRA LA CRISI ALIMENTARIA ON ES PUGA ACCEDIR A ALIMENTS SANS I SALUDABLES I NO A LES OPCIONS QUE VULLGA DONAR LA INDUSTRIA ALIMENTÀRIA.
- Establiment de la renda bàsica agrària que permeta una vida digna als llauradors. Establir mesures perquè la joventut accedisca al treball de la terra en condicions dignes.
- Prohibició dels Organismes genèticament modificats (OGM). Les collites genèticament modificades suposen una seriosa amenaça per a la biodiversitat europea i planteja riscs de contaminació creuada. Europa zona lliure OGM.
- Reforma profunda i estructural de la Política Agrària Comunitària (PAC), donant protagonisme efectiu als llauradors i ramaders, fomentar i promocionar la producció de qualitat respectuosa amb el medi ambient,
- Eliminació de les males praxis del lliure mercat. Aconseguir el comerç just.
-Programes de desenvolupament i innovació tecnològica en les explotacions ramaderes; establir mesures per fer compatibles les activitats ramaderes, la producció i distribució del productes amb les normes comunitàries de benestar i transport animal .
UNA EUROPA SENSE NUCLEARS. LLUITA FERMA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC.
L’energia nuclear és una de les més perilloses energies no renovables, està en el cor del sistema dominant actual fonamentat en la força militar nuclear dels Estats Units i els estats membres de l’OTAN, França, Rússia o la Xina, sobre la resta del món, l’explotació sistemàtica dels recursos naturals i un intercanvi cada vegada més injust entre el primer món i els altres.
- Les energies alternatives, fonamental la solar, han de ser la base d’unes noves relacions més justes, solidàries i democràtiques.
- Desenvolupament a tota Europa de les energies renovables així com foment decidit de l’estalvi energètic i l’eco eficiència dels nostres sectors productius i de serveis. Creació de la Comunitat Europea d’Energies Renovables.

UNA EUROPA SOCIALMENT MÉS JUSTA,TRANSPARENT, DEMOCRÀTICA I PLURAL
- defensa ferma dels drets humans els drets socials i les condicions laborals front els interessos de les grans indústries i el capital
-Fre als astronòmics salaris, erradicació dels paradisos fiscals.
- control dels diners públics i ajudes directes als autònoms i a les pimes amb crèdits barats per mantenir el teixit industrial i laboral, tenint cura especialment d’ aquells que aposten per la inversió en tecnologies verdes.
- Eliminació de les polítiques europees que debiliten els serveis públics a favor de la competència. La sanitat, l’educació són essencials per a l’interès general en cap cas poden malbaratar-se aplicant les regles de la competència mercantilista.
- El principi de justicia ambiental i social mundial ha de guiar totes les polítiques de la UE
- La igualtat ha de ser una realitat , sense igualat no és possible la sostenibilitat. Si som capaços d’harmonitzar els impostos sobre el consum, hem de ser capaços d’harmonitzar les normes que garantitzen la igualtat i apliquen la perspectiva de gènere a l’hora de definir les polítiques públiques.
El set de juny tenim un deure amb el País, amb la resta de l’Estat Espanyol i amb Europa.
PEL DRET A DECIDIR DELS POBLES,PER UNA EUROPA MÉS SOCIAL, DEMOCRÀTICA, IGUALITÀRIA I SOSTENIBLE PER LA EUROPA QUE JA ANEM FENT no deixeu que passe aquest tren que ens duu a la pròxima estació: Europa!!
VOTEU EUROPA DELS POBLES-VERDS

dimecres, 13 de maig del 2009

Mesures anti crisi, esparadrap foradat per taponar ferides?(I)

Ahir em va alegrar l’anunci del President del Govern el Sr. Zapatero de les 11 mesures previstes per combatre la crisi que venim patint ja fa molt de temps i que sembla, pel que diuen els especialistes encara va “pa llarg, açò no ha fet només que començar” com dirien les dones grans del meu poble. Curiosa, sobre tot per les mesures fiscals i ecològiques que semblaven introduir-se he tractat de trobar les actuacions concretes i pel que he pogut llegir a la pàgina de la Moncloa, no sembla que estem per tirar coets.
En efecte, segons les pròpies paraules del President l’objectiu és doble frenar la pèrdua d’ocupació i preparar per la recuperació amb un model de creixement renovat. Per aconseguir-ho llança entre d’altres una mesura que podria tenir gran impacte i que és sobre les que vull reflexionar avui per veure si de debò por resultar efectiva. De les altres reflexionarem en altre moment.
La mesura a la que em referisc és l’anunci, com si fos una gran revolució, de la rebaixa en cinc punt percentuals en l’Impost sobre societats, durant tres exercicis, per mantenir l’ocupació en les xicotetes i mitjanes empreses. Que quan anem un poc mal de “garrofes” ens parlen de reduir-nos les càrregues fiscals, sembla alegrar-nos a tots en un primer moment, però és una mesura clarament efectiva per combatre la crisi?. L’anàlisi s’ha de prendre com el que pot ser un comentari sobre les previsions doncs és evident encara no disposem d’esborrany o projecte de mesures on trobem plasmació legal i concreta, tan sols disposem fins ara del publicat la pròpia pagina web del Govern, http://www.la-moncloa.es/NR/rdonlyres/21663302-7093-40DB-898A620D16D64AAE/95926/ONCEMEDIDASPARANUEVOMODELOCRECIMIENTO.pdf)
Però anem a reflexionar:
Primer. En 2006, ja es va produir una rebaixa per a les anomenades empreses de reudida dimensió, de 5 punts percentuals en l’Impost sobre Societats, rebaixa que es va aplicar des de l’exercici 2007 i que a hores d’ara no sembla haver sigut efectiva per evitar la situació greu que pateix el sector empresarial que curiosament és la part fonamental dels teixit econòmic al País Valencià. La mesura que es vol prendre ara és transitòria, durant 3 exercicis. Haurem superat la crisi en tres exercicis?. Per si sola la rebaixa d’impostos no sembla garantir un repunt de l’economia. En canvi el que si suposa, com tota rebaixa d’impostos, és la disminució de la recaptació durant tres exercicis i per tant la disminució efectiva de recursos públics amb els que sufragar la despesa pública, es a dir menys diners per a preparar els Pressupostos generals de l’Estat durant tres exercicis. Si hi ha menys ingressos com es pot pensar en dotar de més fons per un nou model econòmic?. Modestament, em sembla una mica complicat.
Segon. La mesura va dirigida als empresaris que tributen de forma efectiva en l’impost sobre societats. No es parla de la gran quantitat d’empresaris , autònoms i professionals que no tributen en Societats sinó en L’IRPF al ser empresaris individuals, persones físiques. És cert que el President ha afirmat que aquesta mesura tindrà reflexe en l’impost dels autònoms, però tècnicament pot resultar una mica complicada si tenim en compte que l’IRPF te una escala de gravamen progressiva i a més a més els rendiments empresarials es sumen a la resta dels rendiments obtinguts d’altres fonts, per aplicar el gravamen.
Junt a aquestes complicacions tècniques, la mesura dintre de l’impost sobre societats s’aplicarà a aquells empresaris que complisquen els següents requisits:
- tenir menys de 25 treballadors.
- els seu volum de vende siga inferior a 5 milions d’Euros i
- que a 31 de desembre de 2009, mantinguen o hajen millorat la seua plantilla mitjana de 2008, aplicant-se també a aquells que ho facen en 2010.
En definitiva i si no ho he entès malament, ja us he comentat que al no estar la plasmació legal, analitzar declaracions pot resultar no massa exacte, es a aquells empresaris que puguen mantenir al menys la plantilla durant dos anys, 2009 i 2010 respecte de la mitjana que tenien en 2008. Però, resulta que de l’any 2009 ja em duguem uns quants mesos i a més la crisi no ha començat ara sinó ja fa temps, per tant em pregunte: i a tots els xicotets i mitjans empresaris, als autònoms i professionals, que ja s’han vist obligats a acomiadar a part dels seus treballadors i que de segur van a tenir pèrdues al final de l’exercici si és que no han tingut que tancar la seua empresa, qui els ajuda? Doncs és evident que aquesta mesura no la poden gaudir de cap manera.
Tal vegada es podria trobar altres solucions per garantir el teixit econòmic , per exemple es podria fer els càlculs del que suposaria la minoració de la recaptació per als empresaris que continuen tenint beneficis en la seua empresa ( recordem que si no hi ha benefic i no hi ha tributació per cap impost), i convertir eixa quantia no en una rebaixa sinó en una ajuda directa, controlada pel sector públic per a generar micro-crèdits per a aquells que sí tenen pèrdues per tal d’aconseguir que el cost fixe que suposa sempre per un empresari una treballadora o un treballador no siga el que primer sofrisca la recessió. Fórmules poden haver moltes i amb voluntat no ha de ser difícil trobar-les.
Pura Peris
Candidata d’Els Verds. Coalició electoral Europa dels pobles-verds
(Esquerra- Els Verds)

dilluns, 11 de maig del 2009

9 de maig, dia d’Europa

Si el passat dissabte mirarem el nostre calendari o agenda vam poder llegir al costat de la data “ Dia d’Europa”. Però la majoria de nosaltres tal vegada ens preguntem, Dia D’Europa, perquè?
Tot va començar en París,-“sempre ens quedarà Paris” perdoneu la llicència cinematogràfica- un 9 de maig, dia en el que es va convocar a la premsa a les 6 de la vesprada al saló del rellotge del Ministeri d’Assumptes Exteriors en el Quai d'Orsay per donar “ una comunicació molt important”. Les primeres línies de la coneguda com “Declaració Schuman” pel Ministre francès Robert Schuman que la va llegir, i que van ser escrites per Jean Monnet, no podien ser més ambicioses: "amb la posada en comú de les produccions de base i la creació d’una Alta Autoritat.... establirà els ciments concrets d’una federació europea indispensable per al manteniment de la pau”.
Es donava inici a la creació de la Unió Europea, per això en la Cimera de Milan (1985)es va decidir celebrar el 9 de maig com el Dia d’Europa. Una Europa en la qual tots els paisos que decideixen democràticament adherir-se han d’adoptar els valors de la pau i la solidaritat com a pedra angular en la construcció europea.
Aquestos valors es fan realitat mitjançant el desenvolupament econòmic i social, l’equilibri mediambiental i regional; però encara no és una obra completa, encara hem de construir una Europa que respecte la llibertat i la identitat de cadascun dels pobles que la integren, una Europa que es mantinga a l’escolta i servei de les seues ciutadanes i ciutadans i com diu la pròpia institució europea ( http://europa.eu/abc/symbols/9-may/euday_es.htm ) on les ciutadanes i ciutadans que al mateix temps conserven les seues particularitats, els seus hàbits i costums i la seua llengua, es senten com en casa.
Doncs be, a l’igual que el 9 de maig de 1950, el passat 9 de maig, es va presentar a València una nova coalició electoral que creu en la construcció d’aquesta Europa, plural, socialment justa, sostenible, solidària, respectuosa amb la diversitat lingüistica i cultural, que creu en el dret a decidir dels pobles; sí, la coalició electoral Europa dels Pobles-Verds, composada per ERC,BNG,ARALAR,LOS VERDES,EA,CHA i ENTESA PER MALLORCA i que al País Valencià dura el nom propi de “ESQUERRA REPUBLICANA DEL PAÍS VALENCIÀ- ELS VERDS( EUROPA DELS POBLES VERDS) , iniciava el camí cap eixa Europa,

No podiem haver iniciat el nostre repte en comú en millor dia El Dia D’Europa. Casualitat? Bon auguri? Tant se val, siga com siga, treballarem de valent per eixa Europa, és necessària la seua construcció, no cap altra via. Recordeu Va com vull, com volem...
El set de juny totes i tots tenim un deure important amb les nostres generacions futures. Per la construcció de l’Europa que totes i tos volem, no es quedeu en casa, no deixeu que passe el tren
PÒXIMA ESTACIÓ: EUROPA
Pura Peris. Candidata dels Verds. coalició electoral Europa dels Pobles-Verds (Esquerra Republicana del País Valencià- Els verds).

divendres, 8 de maig del 2009

Igualtat i sostenibilitat. Claus per la nova Europa


El 7 de maig ha estat farcit de noticies. Mentre la Plataforma per la defensa de la Llei per l’autonomia i la promoció personal, si eixa que anomenen de dependència i que a mi tot siga dit de pas no m’agrada gens, al Parlament Europeu, els grups Popular i Liberal impedien que s’arribara una cord per aprovar l’ampliació del permís de maternitat a 20 setmanes i per instaurar l’obligació del permís de paternitat a tota Europa. Un nou entrebanc a la conciliació de la vida familiar i laboral en el si de la Unió Europea.
Tal i com funciona el Parlament Europeu en aquests moments difícilment podem construir l’Europa responsables, justa, plural, solidària i sostenible que desitgem. En efecte, les mesures de conciliació son un puntals que faciliten l’accés al mon laboral i en aquests moments són d’allò més necessaris si tenim en compte que la crisi te un major impacte en les dones que en els homes. La actuació dels grups Popular i Liberal no sols implica el menyspreu al treball realitzat per la comissió ponent sinó que evidencia la imatge ancestral i dominadora que pretenen mantenir.
Aprofite per dir clar i ras que conciliació familiar no és mesura d’igualtat entre homes i dones, doncs la conciliació entre les distintes facetes de la vida, afecta a tots els membre de la família amb independència de la composició de la mateixa o del sexe dels integrants, per tant no és mesura que vaja dirigida especialment al gènere femení. Per això crec que el terme conciliació hauria de ser substituït pel del corresponsabilitat. Altra qüestió és sobre qui recau encara en ple segle XXI el pes més important de les anomenades càrregues familiars, siguen nens, gent gran o gent amb problemes de manca d’autonomia.
Per tant conciliació i igualtat tot que estar relaciones no són el mateix, és a dir Europa no pot limitar-se a regular mesures de conciliació. Ha d’anar m,és enllà tractant de marcar pautes comunes en matèria d’igualtat però no com a recomanacions, no, és necessària una harmonització de les legislacions nacionals respectes del punts bàsics per aconseguir la igualtat entre homes i dones. Més que mai s’evidencia que la veu de les dones ha d’entrar al Parlament Europeu per aconseguir arrossegar el sexisme, el racisme, l’androcèntrisme, i l’antropocentrisme. Veu a que més no pot obviar les demandes socials i vitals del planeta. Igualtat i sostenibilitat juntes i fortes, per treballar per una Europa com treballa la terra el llaurador del meu poble, amb amor i força, com diu el Raimon.
El canvi climàtic no ens afecta igual a homes que a dones, ni entre les dones afecta igual a les inuit a la tundra àrtica que a les valencianes; a les dones que viuen fonamentalment en territoris de producció bàsicament agrària els afecta de forma especial la utilització dels pesticides. Per tot això, hem de pensar global i actuar local, l’ecologisme i el feminisme han de treballar conjuntament per aportar solucions comunes que tinguen implantació diferenciada en funció de la realitat a resoldre. Sols així aconseguirem l’Europa igual, justa, plural, solidaria i sostenible: Aquest és un dels valors que els Verds aportem i compartim amb la resta de les forces polítiques que conformem la candidatura de la coalició electoral Europa del Pobles-Verds amb la qual participem a les properes eleccions europees del 7 de juny.
Sense igualtat no hi ha sostenibilitat, sense sostenibilitat no pot existir igualtat.

Pura Peris
Candidata d’Els verds. Coalició electoral Europa dels pobles-verds
(Esquerra-verds)

Ni educació ni autonomia!! All that english!!!


És pot dir més alt però no més clar. Ahir a les set de la vesprada un grup representatiu de valencianes i valencians demostraren la valentia i la raó dels que lluiten pels seus drets. La plataforma per la defensa de la Llei d’autonomia i promoció personal, va posar en solfa una vegada més al Govern valencià pels deures mal fets. Per davant les meues felicitacions pel gran coratge mostrat.
Curiosament, a aquell que mai havien renyit ni en el cole - mira per on en això pareix coincidir amb algú més de la cambra parlamentaria- estava a Boston i també com a cosa anecdòtica acompanyat pel Conseller d’Educació, el Sr. Font de Mora! I jo em pregunte, que feia el Sr Camps en Boston? I que feia el Sr. Font de Mora acompanyant-lo? Que jo sapiga i que algú em traga de la meua ignorància per favor, la Conselleria d’Educació no té competències en matèria esportiva, ni és el responsable de relacions institucionals o Presidència...
Ah!!! ja ho entenc, perdoneu el lapsus. És clar, el realment important en aquest país nostre, no és que hajen mort més de 6.400 persones esperant un reconeixement del Govern autonòmic al seu dret marcat per llei de poder viure dignament, ni que els expedients s’acumulen sense resoldre’s, no això no importa!! Tampoc és important que les nostres filles i fills tinguen que ser escolaritzats en barracons ( vora 1.300 barracons es van posar en aquest inici de curs) , que no hi hajen suficients recursos humans i materials per a que l’educació pública siga digna, NOOOOOOO!!
El realment important són, els interessos del gran capital, que curiosament no inverteix en benestar per a la ciutadania, participar de les regates...... com no! però si cada valenciana i valencià tenim amarrat un iot als ports tan “cucos” que construeixen desfent el nostre litoral. Oh! Però.....en les regates no es sol sentir massa castellà i que dir del valencià!!. Ja ho tenim, eixa és la tasca del Sr Font de Mora a Boston, garantir que les nostres filles i fills participen de les regates amb igualtat de condicions, serà per idiomes!!. Necessitem sense cap tipus de retard que la nostra ciutadania parle en anglès!!
La suma era dos més dos, la jugada era perfecta, com deia el nostre estimat cavaller de negre Ovidi; justificada va a quedar la creació de programa plurilingüe a les escoles públiques: docència en anglès i dues assignatures optatives obligades: castellà i valencià!! A aquest pas, si els negocis van bé serà anglès i xinés, què més volem!!! Haurem de canviar el meravellós i pactat Estatut??.
Una vegada més els grups de ciutadanes i ciutadans més vulnerables, aquells que han de ser els millor tractats pels nostres Governants, són els oblidats, els aparcats, els ignorats. Una vegada més la nostra llengua, la nostra cultura maltractada per la Institució que representa a la ciutadania valenciana. La crida ja és va fent clamor, ahir també s’escoltava al carrer mentre sonava el Requiem de fons, Dimissió!!!
Més alt però no més clar!
Pura Peris
Candidata d’Els Verds a les europees. coalició Europa dels pobles-Verds.
(Esquerra-Els verds)

dimarts, 5 de maig del 2009

Sin vosotr@s no es posible!!

El camino hacia una nueva Europa de los pueblos, social y ecológica ha iniciado su andadura. La crisis que venimos padeciendo, y que en otras partes del planeta es mucho más sangrante, evidencia claramente que el actual sistema depredador de recursos, vendido a los intereses del gran capital y cercenador de las libertades individuales y colectivas que tanto han costado lograr, debe cambiar si queremos alcanzar de verdad una Europa responsable, solidaria, justa, verdaderamente democrática y participativa, transparente y que defienda los derechos civiles y sociales frente a los intereses de la industria.
Pero este camino no puede recorrerse sólo. Hay que conseguir alcanzar el mayor número de sinergias posibles para lograr planteamientos globales actuando desde lo local. Debemos, entra todas y todos ahondar en lo que nos une y desmitificar lo que aparentemente parece separarnos, pues en el fondo todos formamos parte de una misma sociedad.
Desde esa perspectiva pienso que la coalición electoral bajo la que la Confederación Los verdes se presenta es la única que representa la alternativa real a la crisis que vivimos y que va a trabajar de forma seria y responsable por un nuevo modelo de Europa, una Europa que sepa legislar para todos teniendo en cuenta las diferencias, una Europa más ecológica, una Europa donde el Parlamento tenga las competencias que en función de su legitimidad democrática le corresponden, en definitiva una Europa solidaria no sólo respecto a sus ciudadanos y ciudadanas garantizando una buena calidad de vida basada en la sostenibilidad económica, social y ambiental, sino también haciendo efectivo el principio de justicia ambiental y social mundial que debe guiar todas las políticas de la UE y su posición en las instituciones mundiales tal y como exige nuestro programa común de los verdes europeos.
Pero todo ello no será posible sin vuestra participación y apoyo, sin vosotr@s no es posible iniciar el camino. Si así lo decidís, seré vuestra voz en el Parlamento. Para merecer tal honor, trabajo y trabajaré. A vuestra disposición

Pura Peris
candidata de Los verdes , coalición electoral Europa de los Pueblos-Verdes