Benvingudes i benvinguts al bloc d'Els Verds del País Valencià, assemblea local L'Eliana. Camp de Túria.




dijous, 30 d’abril del 2009

Aquest 1 de Maig amb més motius al carrer


La greu crisi que patim i que encara es troba en els seus primers repunts fa més necessari que totes i tots participem de les manifestacions que en les nostres ciutats s’han convocat per a l’1 de maig.
Cal dir clar i ras que el sistema ha de canviar que hem de posar l’economia i el treball al servei de les persones, de la qualitat de vida, del temps lliure i divers, de la creativitat i de la millora del medi natural i dels recursos renovables.
Davant de la crisi dels valors i propostes fonamentades en el benefici agressiu i l’explotació intensiva, hem de defensar amb més intensitat els valors de la igualtat, la qualitat de vida, l’ecologia, el repartiment i la solidaritat.
Al mateix temps hem de responsabilitzar-nos i no sols dir JA HI HA PROU hem de contribuir i participar del canvi, apostant per solucions que al nostre país podrien ser ,entre d’altres les següents:
1ª) Implantació de la Jornada laboral de 35 hores: Si hi ha més atur, no queda més remei que repartir el treball existent. És l'única manera assenyada de fer possible un augment imminent de l'ocupació.
2ª) Creació d’una banc públic valencià com una via a utilitzar per a la promoció del cooperativisme, l’auto-ocupació, la xicoteta i mitjana empresa, amb el compromís de la introducció de l’objectiu de l’ecoeficiència en els seus sistemes de treball i el recolzament als agricultors professionals per a fer possible la urgent reforma agrària cap a un nou model d’agricultura integrada i ecològica per al camp valencià.
3ª) Establiment d’una renda social bàsica i de la renda bàsica agrària, i l’exigència de la igualtat de sous per igual treball realitzat, que permeta una vida digna als treballadors i treballadores i a als agricultors professionals.
4ª) Aprovació d’una Llei de seguretat social per a les treballadores i treballadors i autònoms que els homologue totalment als empleats per les empreses i mesures reals de recolzament a les Cooperatives de producció i consum, a les Societats Anònimes Laborals i a les xicotetes i mitjanes empreses que es comprometen a establir un Pla d’ecoeficiència en els seus sistemes de producció.
5ª) Reforma de la legislació urbanística valenciana que garantisca la protecció dels valors naturals i paisatgístics del territori, retorne als Ajuntaments la completa capacitat de planificació i desenvolupament urbà del seu municipi, promociones la construcció bioclimàtica i establisca uns índex obligatoris de sostenibilitat en tots els pobles i ciutats del territori valencià.
6ª) Aprovació d’un nou Pla forestal Valencià que planifiques i pose en marxa la reforestació del bosc valencià, amb importants inversions en tasques manuals de silvicultura preventiva, plantacions controlades d’espècies autòctones i reforestació de les conques hidrogràfiques dels rius valencians.
7ª) Pla Valencià d’Estalvi Energètic i de Foment de les Energies Renovables. És urgent la reducció del consum energètic de l’economia valenciana. La Generalitat Valenciana hauria d’aprovar un Pla de Desenvolupament Integral de la Vall de Cofrents-Valle de Ayora que assegure la qualitat de vida de les famílies i l’economia municipal dels pobles de la zona on s’ubica la nuclear.
8ª) Pla Valencià de Transport Públic: que hauria de conveniar-se amb el govern central per a potenciar les rodalies de RENFE, la construcció de xarxes de tramvies..
9ª) Reforma de la Llei valenciana de residus, aplicant de manera real els principis de reducció de la producció de residus, tractament pròxim i ecològic dels RSU
10ª) Pla de rehabilitació dels centres històrics de ciutats i pobles i àrees urbanes degradades per a promocionar el treball dels sectors autònoms, xicoteta i mitjana empresa de la construcció sense ampliar el territori urbanitzat, i, al temps, treure al mercat de la vivenda en règim de vivenda protegida i de lloguer els milers de vivendes tancades o degradades que actualment estan buides o tancades. Reforma de la fiscalitat per ajudar al finançament de l’adquisició o lloguer de la primera vivenda, i la penalització del la possessió de vivendes tancades i no rehabilitades.
Aquestes són com punt de partida les accions que els Verds considerem necessàries per un nou camí verd, just i solidari. La nostra ciutadania no es mereix menys!.

dimarts, 28 d’abril del 2009

Dia Europeu de la Solidaritat i Cooperació entre Generacions.


Si ens preguntaren pel carrer, segur que quasi tots podríem contestar quin és el dia internacional de la dona, el del xiquet, el dia mundial per la pau o el dia de la Terra, però tal vegada menys persones conegeuen que demà 29 d’abril i a proposta de la presidència eslovena de la Unió Europa, es celebra el Primer Dia Europeu de la Solidaritat i Cooperació entre Generacions. Crec que en els moments actuals ,amb la crisi com a fons, aquest Dia resulta especialment necessari, doncs com ja anem visualitzant l’envelliment sols va a ser analitzat atenenent als seus suposats efectes negatius, sobre tot per aquells que volen donar solució a la crisi estructural que estem patint amb restriccions per als de sempre,els treballadors i treballadores, i ajudar a les classes més poderoses.

En efecte, hora és de lluitar pels drets socials, per la solidaritat intergeneracional , impulsant l l’apropament i relació entre joves i els nostres majors per a que intercanvien experiències i no parlar sols de l’impacte en les pensions o de la despesa creixent de l’atenció mèdica quan parlem de les persones grans.

Europa està posant-se en marxa per resoldre la incomunicació generacional, per fer palès que si l’esperança de vida s’allarga, l’entorn ha d’estar preparat per atendre a les persones de major edat i aquesta preparació passa per que joves si grans es comuniquen però per damunt de tot es respecten mútuament i s’entenguen.
Per primera vegada demà en Europa es celebra aquest Dia, serà l’escenari propici per a que tots els responsables polítics es consciencien dels canvis que són necessaris, hi ha que canviar les polítiques actuals i crear una visió nova de la societat.
Ara bé la solidaritat intergeneracional va molt més enllà del respecte i l’enteniment, implica que es donen totes les condicions per tal de que els majors puguen participar i contribuir al desenvolupament i benestar de la societat. També és necessari que els major tinguen plena accessibilitat a la societat de la informació, punt en el que els joves estan al capdavant en la nostra societat.
I és clar, totes aquestes accions no es poden deixar als concerts privats, han de ser els ens públics, des de l’àmbit local fins l’europeu, passant per l’autonòmic i l’estatal, els que han de treballar conjunta i cooperadament per aconseguir-ho. Pensament global i actuació local, consigna verda, consigna solidària.
Tal vegada amb la celebració d’aquest Dia Europeu es prenga consciència de que la Llei 39/2006, de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les persones en situació de dependència no és una simple medalla per portar-la a la solapa, o un instrument de canvi per atacar al contrincant polític; és necessari prendre-la en serio, treballar per fer-la efectiva i aconseguir la justícia social.
Els Verds considerem que Europa ha d’oferir major estabilitat a les persones de totes les edats. Els nostres majors han de tenir veu pròpia en la societat per a poder participar activament en la vida econòmica,social i cívica. Han d’existir serveis públics que s’ocupen de les necessitats individuals de les persones més vulnerables.
Si des de les institucions nacionals no es fa front, hauran de ser normes europees les que obliguen als Estats a aconseguir els drets socials que calguen, per tant en aquests moments els parlamentaris europeus tenen les seues mans apostar pel canvi i dirigir-lo, o continuar amb el sistema actual. Les ciutadanes i ciutadans hauran de saber a qui volen triar.
Pura Peris, candidata d’Els Verds al Parlament Europeu en la coalició electoral Europa dels Pobles-Verds (EdP-V)

dilluns, 27 d’abril del 2009

28 d'abril vaga i manifestació per l'ensenyament públic


Demà dimarts 28 d'abril serà una fita més per fer palesa la voluntat ferma de la comunitat educativa valenciana per aconseguir de totes totes un ensenyament públic, digne, gratuït, laic, de qualitat i en valencià, no en anglès o en xinés, que també ens agradaria però sempre sense perdre els orígens ja sabeu qui els perd....
Els Verds recolzem totalment aquestes accions i serem junts amb La PLATAFORMA EN DEFENSA DE L’ENSENYAMENT PÚBLICper acompanyar-la en les seues reivindicacions, després de que el temps haja donat la raó als escèptics i després d’infinites reunions no s’haja avançat ni un pam, en les negociacions a favor de l’ensenyament públic i de qualitat.
La Conselleria d’Educació s’entesta en la seua política d’ocurrències i desgavells i no ha estat capaç de concretar cap acció o compromís per capgirar la seua política educativa. Ens ha quedat clarament de manifest quin és el tarannà negociador de la Conselleria i la nul•la voluntat d’ arribar a acords.
És, per tant, hora de dir que ja està bé de que ens prenguen el pèl, de lluitar d’una manera decidida pels objectius que ens hem marcat, per donar solucions als problemes reals de l’ensenyament públic. Hem de recuperar l’esperit de protesta que el passat novembre va llançar als carrers de València desenes de milers de ciutadans farts del conseller Font de Mora i de la política educativa de la Generalitat Valenciana. Hem de demostrar als nostres governants que no es pot governar tenint enfrontada a tota la comunitat educativa (pares, alumnes, professors).
El futur de l’educació pública està en joc i per tot açò us anime a participar en la manifestació de demà dimarts a les 19 hores que sortirà de la plaça Manises. Per cert la consigna és que predomine el groc, samarretes, pancartes, etc.
Idea: si guardeu les samarretes de participar en les trobades d’escoles en valencià la de 2005 era totalment groga, la podem reutilitzar, jo de fet la reutilitzaré, com a símbol de la nostra protesta “Amb aquesta educació...
En veiem als carrers del país Valencià

diumenge, 26 d’abril del 2009

26 d'abril de 1986, no oblide Txernòrbil

Malgrat que alguns sembla haver-ho fet, cada 26 d'abril no puc deixar de recordar que a Txernòbil es va produir l'accident nuclear més greu de la història: milers de persones mortes (al voltant de 200.000), centenes de milers d'afectats amb càncer, deformacions congènites que van passant generació rere generació i tot un territori equivalent a la tercera part de L'Estat espanyol farcit de material radiactiu per damunt de limits legals.
En l'actualitat tan sols un sarcòfag de ciment, no massa segur, cobreix el reactor 4 de la central de Txernòbil i a 30 kms al voltant els éssers humans tenen prohibit acostar-se, però...qui li posa portes al camp? els animals entren i surten sense control; és fàcil suposar el cicle viciós de les conseqüències.
I així i tot, i sent cert que la ciència ha avançat moltíssim i semblen més segures, no és menys cert que es mantenen arreu del mon centrals nuclears molt antigues més enllà dels 30 anys; és clar són més rendibles econòmicament - per als agents d'aquest negoci- a l'estar amortitzades i per tant resultar més barat el Kilovat produït
Ha arribat el moment del canvi, el planeta no pot més; no es pot continuar amb aquesta carrera depredadora defensant els interessos econòmics per damunt dels drets humans, civics i socials. Per això els Verds demanem un pla de tancament de les nuclears per a que no s'utilitzen més enllà de les concessions actuals no sols a l'Estat Espanyol sinó a tota Europa.

Però no sols això, Els Verds exigim una Europa basada en la sostenibilitat econòmica, social i ambiental; una Europa realment democràtica que actue pel seus ciutadans i ciutadanes i no simplement pels interessos de la indústria; una Europa que s'esforce per un futur ecològic.
Els Verds treballarem per aconseguir que les energies renovables siguen el centre de la política energètica europea per al segle XXI amb l'objectiu clar de que el 100% de l'energia que necessitem procedeixca de fonts renovables.
L'energia nuclear, per molt que diguen altra cosa, no pot ser part de la solució al canvi climàtic. L'urani és una font de combustible finita i a més els riscs associats a aquesta font d'energia no han deixat d'existir, ja siga en relació al seu funcionament, la producció de combustible o la gestió dels residus nuclears: Garoña i Cofrents són dos clars exponents.
Aquest és un dels objectius que m'encoratgina a participar en les properes eleccions europees. No, jo no oblide Txernòbil

el planeta és de tots, donem-li un respìr, 28 d'abril de 20.30 a 20.45.


"El planeta es tuyo, es mio, es de todos, por eso cuidalo y apaga la luz durante 15 MINUTOS para darle un respiro este MARTES 28 DE ABRIL"

No debemos rendirnos frente al calentamiento global , por lo tanto el MARTES 28 DE ABRIL (2009), a las 20:30 - 20:45 HORAS EN CADA PAIS se propone apagar todas las luces para darle un respiro al planeta.

Apagar todos los artefactos durante 15 MINUTOS evidentemente significará un ahorro importante de energía –y de combustible– para que el planeta tenga un respiro y asi evitemos el CALENTAMIENTO GLOBAL.

Se trata de un esfuerzo para tomar conciencia de los daños enormes que sufre el ambiente a causa del calentamiento global, y que bien puede ejemplificarse por el cierto peligro de extinción de distintas especies vegetales y animales.

No te quedes con los brazos cruzados, cuentale a tu familia y amigos, DIFUNDE ESTE GRUPO A TODAS LAS PERSONAS QUE PUEDAS, envia e-mail, usa meme, escribe en tu blog, web 2.0, lo que sea, ayudanos!!!!

►HORARIO UNICO PARA TODO EL MUNDO◄
Martes 28 de Abril / 2009 20:30 - 20:45 EN CADA PAIS

"The world is yours, mine, everybody’s, so take care of it and turn off the lights for 15 MINUTES THIS 28 APRIL, in order to let the Earth breathe "

We must not surrender in the face of global warming, therefore we suggest that on APIRL 28th (2009) all turn off all lights to give this planet a break.

Turning off all devices for 15 MINUTES obviously will mean a significant saving of energy and fuel, so that the planet can take a breath and we thus contribute to avoiding global warming.

This is an effort to raise awareness of the enormous damage the environment is suffering because of global warming which is illustrated by the fact that various endangered species of plants and animals are threatened with extinction.

Do not remain inactive, tell your family and friends, spread this message everybody you know, send e-mails, use facebook, write in your blog, web 2.0, whatever, help us!

►ONLY TIME◄
APRIL 28, 2009 20:30 to 20:45 EACH COUNTRY


--------------------------
Versão em Português:
--------------------------
"O mundo é teu é meu, é tudo, e nós olhamos após desligar a luz durante 15 MINUTES para te dar uma pausa neste, APRIL 28."

Não devemos render frente ao aquecimento global,, 28 de APRIL (2009) propõe para desligar todas as luzes para dar um respiro para o planeta.

Embora desligando todos os dispositivos de 1 MINUTES, obviamente, significa uma poupança significativa de energia e combustível, de modo que o planeta tem uma quebra e evitar o aquecimento global.

Este é um esforço para tornar-se consciente dos danos sofridos pela atmosfera por causa do aquecimento global, e que pode muito bem exemplificado por algumas espécies de plantas e animais.

Não ficar com nossos braços cruzados, informe sua família e amigos, para divulgar este grupo a todas as pessoas que podem enviar e-mail, utilização meme, escreveu em seu blog, web 2.0, qualquer que seja, me ajude!

►SÓ TIMNE◄
28. De APRIL de 2009 20:30 às 20:45 CADA PAÍS


---------------------
Version française:
---------------------
"Le monde est à toi, à moi, à tous, alors prends soin de lui et éteinds la lumière pendant 15 MIN pour donner un répit à la planète ce samedi 28 APRIL 2009"

Nous ne devons pas céder au réchauffement de la planète, donc on propose que samedi 28 APRIL (2009) d'éteindre toutes les lumières pour donner un répit à la planète.

La proposition provient de la Colombie. Eteignant tous appareils pendant 15 MIN signifie une grande économie d'énergie et de carburant, en sorte que la planète puisse respirer et ainsi nous contribuons a éviter le réchauffement de la planète.

Il s'agit d'un effort pour que tous se rendent comptes du dommages énorme que l'environnement souffre à cause du réchauffement de la planète, et qui est illustré par le fait que certaines espèces de plantes et d'animaux se trouve en danger d’extinction.

Ne gardez pas les bras croisés, parlez-en à votre famille et vos amis, diffusez ce message, envoyez des e-mails, utilisez facebook, écrivez dans votre blog, web 2.0, que ce soit, aidez-nous!

►ONLY TIME◄
28 APRIL 2009 de 20h30 à 20h45 CHAQUE PAYS

divendres, 24 d’abril del 2009

ELECCIONS EUROPEES

PURA PERIS, MIEMBRO DE LA DIRECCIÓN DE ELS VERDS DEL PV, CANDIDATA DE LA CONFEDERACION DE LOS VERDES DE ESPAÑA EN LA COALICIÓN "EUROPA DE LOS PUEBLOS-VERDES" PARA LAS PROXIMAS ELECCIONES AL PARLAMENTO EUROPEO
Las previsiones de los resultados apuntan que la ciudadanía valenciana
tendrá una eurodiputada verde en el parlamento europeo


Els Verds del País Valencià, 24/04/2009.- Mucha satisfacción entre Los Verdes valencianos al cerrarse positivamente esta semana en Madrid las negociaciones entre los diferentes partidos de izquierda nacionalistas y ecologistas que formarán la coalición "Europa de los pueblos-Verdes", puesto que la primera candidata de Los Verdes en dicha coalición, que ocupará el cuarto puesto de la lista para toda España, es Pura Peris, miembro de la dirección de Els Verds del País Valencià, elegida para encabezar la lista en el último Consejo Confederal de Los Verdes. Según apuntan las previsiones de los resultados que obtendrá esta coalición -dos o incluso tres eurodiputados-, y el sistema de rotación de los eurodiputados electos que han acordado los partidos firmantes, se puede decir que la ciudadanía valenciana tendrá una eurodiputada verde defendiendo los intereses de nuestra gente y nuestro territorio en el Parlamento Europeo. La coalición “Europa de los pueblos-Verdes” está formada por la Confederación de Los Verdes de España, Esquerra Republicana de Catalunya, Bloque Nacionalista Gallego -que en los anteriores comicios europeos formó coalición con CIU y PNV-, Aralar y Eusko Alkartasuna, la Chunta Aragonesista y, casi con toda seguridad, el PSM. Además, está adherida a la coalición otra fuerza ecologista, Los Verdes Ecopacifistas, que las pasadas elecciones generales ya acudieron en coalición con Los Verdes.
La candidata Pura Peris, de 45 años de edad, es doctora en Derecho, profesora titular de Derecho Tributario de la Universidad de Valencia-Estudio General y miembro de la Presidencia Ejecutiva de Els Verds del PV, en la que ostenta la responsabilidad de las relaciones institucionales. También forma parte de la dirección confederal de Los Verdes de España en su Comité Ejecutivo. Para declaraciones, pueden dirigirse a:
Pura Peris, Candidata a Eurodiputada: 679.164.024 Toni Roderic, Presidente de Els Verds del PV: 670.369.672 Joan-Francesc Peris, Portavoz de Els Verds del PV: 630.329.390